Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přestala chladit lednice

Od: ujpal odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

najednou mi postupně přestala chladit lednička. Nezapíná se ani nevypíná. Je slyšet jen neustálá cirkulace jakoby vody na zadní stěně. Pak se rozmrazil i mrazák. Ze spodu vytéká hnědá zapáchající kapalina. Nevíte o jakou závadu se může jednat?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Ja mám 15 let liebhera a za tu dobu odešel 2 krát termostat na chladáku takže já bych začal zkusmo proklemováním termostatu
Pokud se ani poté nerozjede pak uteklo chladivo
kepler*

mám podobnou zkušenost

hodnocení

0x

Vaše informace jsou poněkud zmatené. "...najednou mi postupně..." Tak najednou, z ničeho nic, nebo postupně, pomalu se to zhoršovalo? "...Nezapíná se ani nevypíná..." Je tedy stále vypnutá, nebo kompresor stále běží? To jsou dost podstatné informace. Z toho, že je "...slyšet jen neustálá cirkulace jakoby vody..." bych soudil, že stále běží. Nejprvděpodobnější závadou je únik chladícího média. Opravit to sice jde, ale je otázka, jestli to bude rentabilní (paradoxně se to spíš vyplatí u lednice starší než 15 let). Každopádně to chce odborný servis.

ujpal
hodnocení

Velmi děkuji za rady, no asi se to stalo v době kdy jsem nebyla doma. Takže jsem si ničeho nevšimla, jestli jde kompresor? Jsem naprostý laik, takže jak se to pozná? Já jen vím, že se vždy zapnula jako každá lednice a slyšíte ten zvuk jakoby asi kompresoru. Tak najednou opravdu z minuty na minutu toto přestalo a začala jsem slyšet jakoby tekla voda na zadní straně v těch trubicích. A to neustále ve dne v noci. Z A dole pod lednicí začala vytékat páchnoucí tekutina hnědé barvy. A přestala chladit takže se zkazilo všechno jídlo.

hodnocení

0x

Únik chladící kapaliny, to je konečná. Stalo se mi už dvakrát. Proto jsem se rozhodl kupovat jen ledničky s pětiletou zárukou. A opravářův názor je takový, že je jedno jakého výrobce preferovat, že to dělají všichni stejně na levačku. Klidně ať si koupím BEKO.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]