Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lednice nechladí

Od: petr460 odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, máme lednici s mrazákem, jednomotorová Candy asi 7 let, mrazák mrazí bez problémů, lednice skoro vubec nechladí a zdá se že motor běží pořád, v čem muže být problém a má to smysl opravovat pokud to jde?

Děkuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

majcoo
hodnocení

0x
Regulaciu mate ako? Zvlast mrazak zvlast chladnicka alebo spolocny? Je leto treba skusit dat termostat kludne na plno a nechat pol hodinu ci sa teplota zmeni. Caste otvaranie alebo plna chladnicka potravin odobera chlad a tiez nemusi chladnicka stihat. Pokial je zasa motor pocut neustale kludne moze byt vadny aj termostat

hoststary*
hodnocení

0x

Zkuste se podívat na těsnění dvířek, někdy bývá poškozené, u některých hospodyněk zapatlané, někdy chladnička stojí křivě a dvířka nedosedají po celé délce.

Jen pro zajímavost kuriozní závada - chladnička stále nechladila a tekla. Příčina? Rozbitý dveřní vypínač, žárovka vnitřního osvětlení stále svítila. Ale to je velmi málo pravděpodobné, spíš spínač nefunguje a žárovka nesvítí, Je to jen pro zajímavost, váš případ to jistě není.

Zkuste si dát do chladničky teploměr a měřit teplotu nahoře, uprostřed i dole, ve dvířkách, apod. A jak radil předchozí rádce, všímejte si, jak často otvíráte dvířka (a na studený vzduch vám z nich uteče), jak teplé pokrmy dáváte do chladničky. Nejhorší pitomost je dávat do chladničky horké potraviny, polévku, omáčky, horké maliny apod., aby to rychle zchladlo.

lunak
hodnocení

0x

Zdravím,měl jsem tak nějak stejný problém...7 měsíců stará lednice whirlpool přestala chladit a mrázák fungoval..

Zavolal jsem svému prodejci a dostal radu,že mám na 1 den lednici vypnout a nechat odmrazit(v mrazáku je totiž vrtulka,která pohání chlad z mrazáku do lednice a je nejspíše zatuhlá častým otevíráním lednice nebo nahromaděnou vlhkostí)-lednice má funkci NOFROST :) Dal jsem tedy na jeho radu a světe div se za 1 den lednice opět šlape:))

Tato rada nemusí fungovat vždy,ale snad pár lidem tady pomůže:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]