Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám dotaz,
V práci mi jeden stupidní kolega utopil mobil protože pracujeme u bázenů ve velkém podniku tak si chtěl udělat "vtípek" a žduchnul mě do bázenu. Já sem tam nespadl ale moje věci ano, Mobil se utopil a není zrovná levná záležitost ho opravit.
Dlužil mi 11tisíc nechtěl sem po něm plnou cenu nebo přímo nový mobil stejného typu ,ale on najednou odmítá přijmout dohodu kterou jsme měli a namítá ,že sem měl mít své věci ve skříňce a můžu si za to sám. Co bych podle vás měl dělat? (kontaktoval sem šéfa nechal sem si stahnout zaznam z kamery který nevím jestli někdo ještě má a jeho rodiče sem ještě nekontaktoval a pochybuju že se s němi bude dát mluvit) Kolega není plnoletý. Děkuji za odpovědi.
@jiryyn - Kolega není plnoletý.
Předpokládám, že je śtarší 15 let, když pracuje - tudíž je i odpovědný za škodu.
NOZ § 2912
(1) Nejedná-li škůdce, jak lze od osoby průměrných vlastností v soukromém styku důvodně očekávat, má se za to, že jedná nedbale.
§ 2951
(1) Škoda se nahrazuje uvedením do předešlého stavu. Není-li to dobře možné, anebo žádá-li to poškozený, hradí se škoda v penězích.
Vyzvěte ho (písemně s dodejkou), aby vám uhradil škodu, kterou způsobil a to v dohodnuté výši s tím, že pokud tak neučiní do..., budete o náhradu škody žalovat. Vycházím z toho, že důkaz máte.
Jestlže ale "namítá ,že sem měl mít své věci ve skříňce" a má pravdu (např. je uvedeno v předpisu/nařízení zaměstnavatele), pak je možné, že celou požadovanou částku vám případný soud nepřizná.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.