Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak rozpulit buben?

Od: kikil odpovědí: 18 změna:
Dobry den,chtel bych poprosit zda nekdo nemate dobry tip jak rozpulit plastovy buben pracky? Potrebuji to proto abych vymenil loziska vnitrniho bubnu a ano smysl to ma jelikoz pracka je jinak ve vybornem stavu takze nad koupi nove nepremyslim,jen ji chci rozpulit a zase ji slepit.Dekuji za pripadne rady ;)
Jak rozpulit buben?

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Doma to neuděláte, páč to pak musíte svařit. Ve firmě v HK stojí výměna asi 1600Kč.

Za tři dny hotovo.

doplněno 13.08.18 16:43:

mapy.cz/...

elektrahk.cz/...

kikil
hodnocení

Kde v hk prosim?

liborek
hodnocení

2x

Všechno jde i doma.Nejprve si provrtat díry na sešroubování., tak 5-10cm od sebe. Buben v místě spoje rozřezat buď flexou nebo plátkem pilky na železo. Ten plátek je lepší, ale jde to pomalu. Pokud je v pytli jen ložisko, tak vyměnit. Pokud je prasklý kříž bude problém sehnat nový. Ne všeichni výrobci prodávají náhradní. Pokud se povede, nanést na spoje tmel , spoji a sešroubovat. už se mi povedli takhle opravit dvě pračky. Jena ne, nebť byl prasklý kříž a nedal se sehnat. Na netu je pár videí. Jen ze zkušeností:flexou začít v místě kde je nejvíce materiálu a jen aby bylo místo na zastrčení plátku, řezat plátkem volným ne upnutým v rámu, díry raději vrtat před řezáním, tmel raděj dražší,ne nejlevnější silikon.Někde dávají samořezné šrouby- ty ne! Normálně šroub s matkou.

host
hodnocení

2x

Pokud je vana skutečně slepená a nejde ji snadno rozšroubovat a rozlousknout, tak se musí opravdu rozříznout a po výměně ložisek slepit. Za pokus nic nedáte (jen cenu dvou ložisek a gufera a trochu práce), buď se to povede, nebo prostě koupíte pračku novou. Ale možná, že máte šttěstí a vanu stačí jenom rozšroubovat a rozdělit na oba dva díly.

Zkuste se podívat, jestli byste to v domácích podmínkách zvládl a pohrál si. Rozříznutí bubnu je od 10:20 minuty

hodnocení

2x

Tady Bosch i s obrázky, zde pár zkušeností...oba samodomo...

liborek
hodnocení

2x
Ještě dodatek. Pokud novou pračku, tak koupit asijské výrobce LG, Samsung. Ty dělají vany šroubovatelné a opravitelné. Tedy zatím, raději si to u konkrétního výrobku ověřit. Ti evropští šmejdi to mají slepené. Dokonce to pro většinu značek lepí jedná továrna. No, jo EU.!

drevenahlava
hodnocení

2x

Také se podělím o zkušenost. Pračka Beko, nutná výměna ložisek. Vyndal jsem vanu s bubnem, že to pošlu do opravny, ale ten pocit kutila, když už celou pračku kvůli tomu rozebral a teď to má nechat být... Vyvrtal jsem dírky do lemu, po obvodu asi 30x po 5cm pro M5x20(+podložky), pak ve svaru vanu pilkou na železo rozřízl (kde se nevešla, jen listem), asi půl hodiny. Největší problém nastal překvapivě s tmelem, dal jsem stavební silikon šedý, druhý den začal šroubovat, ale ze spoje se stále tlačil měkký nevytuhlý tmel. Nechal jsem proto asi 5 dní a pak teprve dotáhl, už nic neteklo.
Vypral jsem 2x a spoj suchý. Zatím nemám dlouhodobé zkušenosti. Výhodu vidím, až bude potřeba ložiska nutné opět vyměnit, stačí už jen nožem rozříznout silikon. Dálší plus je vyčištění vany a bubnu, dost zanesené, nevím, jestli to opravna co to svařují čistí. K šroubovému spojení, příruba, mám docela důvěru. Ložiska, gufero asi 200Kč.

h0042*
hodnocení

1x

Jak již bylo napsáno,rozřezat flexou a pak svařit,ale vykašlal bych se na to,pošlu ti odkaz,kde ti to udělá v Ostravě na počkání za 800Kč,nebo poslat poštou za 1200Kč do 48hod.Nedávno jsem jim to tam vezl a jsem spokojený s papírem a zárukou... loziskapracky.cz/...

eid
hodnocení

0x

Ano, jak sis sám odpověděl, nejde to, není to na to určeno, nedělá se to, kup novou pračku.

hodnocení

0x
Pokud není sešroubovaný a opravdu je slepený, vidím to velice černě.
V místě slepení to nerozděláš, to prostě nepoleví. Takže když to "nějak" rozřežeš, jak to zase přesně slepíš? A čím?
Pokusit se o to samozřejmě můžeš, ale výsledek vidím fakt blbě.
kikil
hodnocení

Puvodne jsem to chtel v miste slepeni rozlepit ci rozriznout a pak slepit kvalitnim motorovym silikonem ale za predpokladu ze pri rozrezani bude limec na obou stranach abych tim to prosrouboval a lip to drzelo nez jen silikonem

hodnocení

0x

Neexistuje slovo nejde*smich*.Já to rozřízl úhlovou bruskou(nejslapší kotouč) a poté svařit.Takže svářečka plastů nebo malou trysku na horkovzdušku a svářecí drát PP.Jestli to vše máte tak s chutí do toho.

kikil
hodnocení

Moje rec ze nejde neexistuje,vzdy to jde a jen zalezi jak si s tim umite poradit ;)

kilik, naprosto souhlasím se rčením, že neexistuje "nejde" Ale umím, neumím, chce se mi, nechce.

Mě se nechtělo, tak šup s tím do opravy.

hodnocení

0x

..hm kroužek ručních prací *smich* no mi ty vyměněné ložiska vydržely pár týdnů co skončila záruka na opravu-takže vyhozené peníze-se srandy jsem koukl jak to provedli...no ono to tam je vlepené venkem do umělé hmoty a povolilo se to v tom lepeném spoji..vznikla vůle možná že už tam to bylo kapánek vydřené předtím a pak stačilo málo..ona tam je ta odstředivá síla,váha náplně...nová pračka zase nestojí takový majlant a ty starosti okolo opravy..pěkný den a kutilům zdar...:)

Vidíte a mne to drží již přes rok.,

h0042*

Je zajimavé,že jestli se tady řeší auto,pračka,růžový slon,nebo dovolená na marsu,tak má Milan se vším zkušenost a má to doma :)

h0042, se zvířaty nemám žádné zkušenosti, Kde je Mars skoro netuším, ale pokud se na mne usmíváte, máte pravdu. Jsem šikovný a manuálně zručný.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]