Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mobil - oznámení emailu

Od: elisa24® odpovědí: 22 změna:

Dobrý den, mám mobil HUAWEI LYO-L21 a přestaly mi chodit upozornění na nové mailu. Používám aplikaci Email.cz (mám mail u seznamu). Dřív to vždycky píplo okamžitě nebo pár minut po příchozím mailu. Teď to pípne až když aplikaci otevřu a aktualizuju. V horní liště mám nastavenou aut. synch., v nastavení aplikace mám upozornění na nové zprávy - vše povolené (zvuk, vibrace), v nastavení telefonu - správce oznámení mám u té aplikace povolené upozornění, prioritní zobrazení, stavový řádek i zobrazení na zamčené obrazovce. Přijde mi, že to přestalo fungovat od té doby, co mi začalo z jedné aplikace chodit více systémových mailu za noc. Je to možné? Už jsem to té aplikaci zakázala, ale stejně to nejde.

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Nejspíš ta aplikace po aktualizaci přestala plnit svou funkci. To se často stává, několik aplikací jsem pro podobnou závadu odinstaloval. Upozornění pomocí SMS, na příchod mailu, lze nastavit většinou přímo na samotném portálu, stačí to vyhledat v nastavení. Já používám několik mailových adres a u všech to funguje.

hodnocení

Dobře, děkuji

kolemdouci
hodnocení

2x

Je potreba zkontrolovat, jesti bezici aplikaci na pozadi nezavira samo prostredi kvuli spotrebe baterie nebo pameti. Je potreba si v nastaveni vynutit, aby se aplikace nezaviarala.

hodnocení

Dřív to fungovalo, když byla aplikace zavřená i na pozadí.

kolemdouci

Driv to mohlo fungovat, ted uz nemusi, pokud to neni nastavene. Netvrdim, ze je to pricina, ale muze to byt jedna z moznych.

karel556*
Taky mám emailový účet od Seznamu, na pozadí
nic spuštěno a přesto mě upozornění na mejly
chodí normálně, v nastavení účtu mám synchronizaci nastavenou na 1 hodinu.
hodnocení

Synchronizaci zpráv mám na 10 minut.

kolemdouci

Kdyz nemate "nic" spusteneho na pozadi, co vam stahuje emaily a posila notifikace?

karel556*
Každou hodinu mobil sám vyhledává nové mejly, na pozadí není nic spuštěno.A Elisa též píše že to fungovalo i když na pozadí nebylo nic spuštěno, mě to jede v pohodě.

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, tento mobil by měl mít OS Android - zkuste v jeho Nastavení najít položku Aplikace, tam tu Email.cz a vymažte její data (paměť). Potom bude jako nová a musí se znovu nastavit - jestli byla chyba v těch datech nebo paměti aplikace, tak by měla zmizet. Jenom pozor (protože tu aplikaci neznám), aby nezmizely i uložené maily, ale předpokládám, že to maily ze Seznamu do mobilu nestahuje, ale jenom je ohlašuje (a pošta Vám stále zůstává na Seznamu). Zdravím!

hodnocení

Nepomohlo to, zkoušela jsem tu aplikaci i odinstalovat. Ty SMS by to upozornění aplikace rušit neměly ne?

elisa24® - vykašlete se na pokusy, otevřete portál Seznam, váš mail a v nastavení zaškrtněte oznamování příchozí pošty na mobil. Zadáte pak číslo mobilu a je to. Při příchodu mailu dostanete SMS.

hodnocení

Jojo, děkuju, to jsem už udělala ráno, jak jste mi psal.

karel556*
hodnocení

0x
Co zkusit v nastavení účtů (v tomto pripadě
od Seznamu) nastavit synchronizaci? Lze automaticky synchronizovat každou hodinu
nebo každé 2 hodiny atd.
hodnocení

Mám 10 minut nastaveno, další možnosti tam mám 15, 30 a 60 minut. Pak tam mám ještě Pouze push notifikace - to nechápu, v čem je rozdíl. Ale nefunguje to s žádnou možností.

karel556*
Tak opravdu nevím

hodnocení

Není jiná aplikace na maily ze seznamu? Přesměrovávat schránku třeba na gmail nechci a ty SMS jsou divné, ještě to přichází pokaždé z jiného čísla, tak nemůžu nastavit původní zvuk.

Co má SMS společného se zvukem?

hodnocení

To není důležité, ale myslela jsem to, jestli jde rozlišit nějak zvonění té SMS - upozornění na mail, od normálních SMSek.

To záleží na telefonu, u některých myslím jde nastavit zvuk pro různé SMS, ale nejsem si úplně jist. Jistě to bude popsáno v manuálu. Je to podobné, jako jde nastavit různý vyzváněcí tón, pro různé volající.

hodnocení

Na to existuje nějaká aplikace, ale to číslo, z kterého ty SMS chodí není stejné.

OK, asi to nepůjde, ale já mám zkušenost, že když mě ta hláška přijde, tak z tvaru SMS poznám, jestli to je hláška o mailu, nebo klasická SMS. Už to používám možná patnáct, nebo dvacet let. Je to už rutina.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]