Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký koupit mobil

Od: jiristransky® odpovědí: 11 změna:

Ztratil jsem mobil v sobotu a potřebuji si koupit nový. Vzhledem k tomu, že s telefonem zacházím jak s kusem hadru a každý rok kupuji nový, tak sháním spíš něco levnějšího (do 4.000kč cca) avšak nechci odolný telefon, protože z 99% nesplňují moje kritéria. Chtěl bych telefon, který má minimálně tyto parametry:
displej minimálně 5,5" 1980x1080

slot pro micro sd kartu

zadní i přední foťák S BLESKEM

kapacita baterie alespon 3.000mAh

NFC, Bluetooth, Wi-Fi, GPS, Micro USB, Jack 3,5mm

Ram MINIMÁLNĚ 3GB

osmijádrový procesor.

Poradíte nějaký telefon, který tyto požadavky splňuje? Se svým předchozím telefonem Vodafone Smart Ultra 7, jsem byl spokojený, ale operační paměť (RAM) byla malá a vše se načítalo nesmyslně dlouho a GPS tam občas nefungovala, což je pro mě důležitá a podstatná věc.

Na značce mi nějak nezáleží, ale iphone odmítám

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Xiaomi Redmi 5 Plus. Kromě NFC má vše. Výborný telefon za pár korun.

hodnocení

díky za TIP ! podívám se na parametry a pravděpodobně ho koupím

hodnocení

1x

Když si všechny ty parametry napíšeš na papír pěkně pod sebe a otevřeš např. Alzu, nebo jiné prodejní portály, můžeš si pak vybrat sám a v recenzi pak zjistíš, jestli ten co se rovná tvému požadavku je OK. Protože, když víš co to má dělat a jak vypadat, je to nejsnadnější postup pro tebe.

hodnocení

Právě třeba ten přední blesk by se mi líbil, ale na alze to v parametrech hledání není. Měl jsem přední blesk u minulého telefonu vodafone ultra smart 7 a docela často jsem ho používal. Bohužel v kritériích hledání toto není a proto nemám možnost podobný telefon najít. proto píšu sem

hodnocení

Tak vyřešeno - nakonec jsem koupit Xiaomi redmi 5 plus (Teď v noci jsem jel na noční výdej do alzy). Sice jsem chtěl NFC, ale ve finále jsem to stejně tolik nepoužval a tenhle mobil má parádní funkce. a ten displej, ten je TOP ! ještě jednou děkuji za tip *palec*

krtek66

To Xiaomi je dobrej kauf...na to jakej to byl zmetek firma tak se docela vypracovala..kámoš ho nedávno kupoval manželce k narozeninám...je přesně ten typ člověka co ty...taky musí mít každej rok novej mobil..ne, protože by nefungoval nebo něco..prostě je "starý" ...typickej konzument dnešní doby...a on je hračička, takže zmetky nevybírá:)

hodnocení

Já mobil tahám do dílny, kde se kolikrát válí mezi šponama, v oleji atp. především ho také tahám na stavbu, kde je spousta prachu a bordelu. K telefonu se chovám jako ke spotřební věci, takže moc nevydrží. zkoušel jsem 3 všemu možnému odolné telefony, ale nevydrželi o nic víc než ty běžné - jen o to horší byl výkon a čitelnost displeje, takže resumé jasné - žádný odolný, stejně se to rozsype. Ve zkratce jak u mě zkončily telefony:
jeden mi ukradli, druhý jsem omylem přejel autem, když mi vypadl z kapsy po nastupování do auta, jeden spadl na kus betonu a praskl displej (oprava drahá jako telefon), další jsem zmuchlal jak kus papíru z nas*anosti.
Zatím mám necelý den xiaomi redmi 5 plus a musím říct, že to je jeden z těch nejlepších telefonů, které jsem měl v ruce ! Ten displej, ta rychlost, vše přehledné se všemi funkcemi, co jsou pro mě "životně" důležité a hlavně od té doby, co jsem ho vybalil, tak jsem ho zatím nedal na nabíječku a baterka má 36% (když jsem jej poprvé zapl, tak tam bylo nějakých 50% cca). Dnes jsem provolal cca 2h, jedna cesta podle GPS, a chvíli brouzdání na netu. Včera jsem si na baterku aktualizoval software + synchronizoval google ucet atp. Naprostá spokojenost ! telefon jsem hledal docela dlouho a už jsem byl zoufalej, kterej si vybrat. Ještě jsem měl v merku nějakej ten honor 9 nebo co, ale ten měl menší displej a moc se mi nelíbil - všeobecně nemám rád stříbrné nápisy, na které se musím koukat při každém podívání se na telefon.. Tenhle xiaomi se mi navíc líbí v tom, že je celý černý, a hezky elegantní a za další mi k tomu dali pouzdro, které jsem si chtěl kupovat zvlášť.
Do požadavku jsem zapoměl uvést, že mám rád jednoduchost a prostost - ideálně černý bez nápisů a nějakých okrajů a podobných nesmyslů.. Rádce, který mi tento telefon doporučil, by zasloužil medaili, jelikož se do posledního detailu trefil do mého vkusu. hned co jsem si o tom telefonu přečetl na alze a podíval se na google obrázky, okamžitě jsem vlítl do auta a jel na noční výdej do alzy. Viz obrázek: vyzvedl jsem to v 1:10 v noci.

Jaký koupit mobil
krtek66

tak hlavně, že spokojenost.. :) já už mám v merku Xiaomi redmi max 3 ...čekám až budu moct vyměnit služební...má sice prasklé sklo, ale zatím jinak drží..potvora*smich* a to už ho mám 3.rok

nox®

Xiaomi je pořád jedna z nejrozumnějších voleb, drží si dobré ceny, solidní kvalitu, v této cenové relaci výborné displaye a obstojnou výdrž. Pokud budete mít náladu se s telefonem povrtat, za sebe doporučuji navštívit cz/sk MIUI fórum, odemčít bootloader a nahrát zdejší rom. Je výborně odladěná, poskytuje nějaké funkce navíc a hlavně se zbavuje různého čínského balastu.

Osobně se stále rozhoupávám k pořízení něčeho nového. Teď mám už trochu nakřáplý Redmi Note 4, vydržel opravdu hodně špatného, takže na něj nedám dopustit. Měl jsem v merku třeba nějakou libůstku jako Mi Max 3, ale z praktického důvodu bych asi bral už něco menšího, i když mě to pádlo docela láká, Mi Mix 2S nebo Mi 8, ale zase nechci skleněná záda. No ale když je teď ve hře docela povedená Nokia s Android One...

hodnocení

Těch pár dní co jsem majitelem Redmi 5 plus, jsem nejšťastnější člověk na planetě :) Kdybych si měl znovu vybrat, tak jedině znovu tenhle. Ten displej mě fascinuje :) navigace v autě je na tom krásně přehledná a hlavně videa na youtube jsou suprové. Zatím jsem nenašel jediné mínus.
PS: co to je ten root?

nox®

Root je označení systémového uživatele, kterž má nejvyšší oprávnění, něco jako administrátor, řekněme. Nejrozšířenější je pro mazání aplikací, které jinak nejdou odinstalovat, systémové aplikace, úpravy atd. Já si třeba upravoval využití a takt procesoru pro vyšší výdrž baterie. Pro běžného a nezkušeného uživatele to ale není úplně vhodné.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]