Nejste přihlášen/a.
chci se zeptat jake rele mam zvolit na sepnuti sek.obvodu kdyz v primarnim je neco okolo 2 - 3 V pri sepnuti. Cim mensi tim lepsi
záleží jaký výkon chcete spínat. Pokud malý, postačí klidně optotriak MOC3021. Spínací napětí je okolo 1,5V, proud okolo 15mA. Výstup utáhne několik set miliampér. Rozměry jsou cca jako knoflíková baterka.
doplněno 21.11.12 18:30:P.S. sekl jsem se, MOC3021 utáhne 100mA, ale v odkaze si můžete vybrat jiný. Je to takzvané SSR (Solid State Relay) Čili polovodičové relé.
popusi funkci: k bezdratovemu zvonku chci pripojit neco co sepne z 0% na 100% takze to ze to hodne zere mi nevadi zdroj pro sepnuty obvod bude jinde takze potrebuji nejaky spinac sepnutelny 3 - 4 V ne machanicky
Vážený pane, o mechanickém spínači zde nepadlo ani bž Relé je elektromechanický spínač, čili sepne elektrickým signálem. Z GME jsem Vám našel relé, jejichž cívky jsou ovládané napětím 3 až 4 volty ( gme.cz/... ). Avšak nejsou na skladě tak nevím zda bude lehké je sehnat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.