Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Může mi někdo poradit co dělat pří velkém zahřívání PC. Netrávím u počítače spoustu času, přesto se hodně zahřívá. Hučí a mám obavy, aby se něco nestalo. Raději ho vypnu, ale to asi není řešení.Neumím si představit pracovní využití po dobu 8 hodin. Může se jednat o nějakou závadu? Děkuji, Betka
No já třeba zjistil u jednoho stolního PC, že bylo uděláno blbě a chladič procesoru byl na jedné pacičce uvolněný. Procesor pekl a pasta byla jako granule... Nějak to asi chvilku chladilo, jinak by PC padal.
Nechtěl jsem mít vloženu "šablonu", že informací je málo a musí popsat další fakta - už si připadnu, že nic jiného nepíšu.
Stáhni si program HWmonitor a s jeho pomocí zjistíš teploty hlavních částí PC. Scan těch teplot vlož sem, pokud to nezvládneš, vypiš je sem, ale přesně, jak jsou uvedeny v tom programu. Pak se má cenu bavit dál, protože můžeme zjistit, že k žádnému přehřívání nedochází a pokud ano, tak které části nadměrně hřejí.
A do žádného rozebírání vnitřku PC ano do přepastování procesoru se zatím vůbec nehrň. Ono to přepastování stejně neudělá více, než nějakých 5°C. Dělal jsem si na to vlastní testy a význam přepastování se hodně nadhodnocuje.
@jmlc: Ono nezbývá, než tu "šablonu" psát kolem dokola, protože jinak tu jen hádáme a věštíme z křišťálové koule. Přitom tazatel/ka disponuje informacemi, které by diagnostiku o 80% zjednodušily.
@praivo: V tom případě tam buď někdo použil "termoizolační pastu" nebo byla nějaká mechanická chyba v upevnění chladiče na procesoru. Rozdíl 30°C jen pomocí přepastování je naprosto nereálný.
Při mých experimentech jsem mezi procesorem bez pasty (!) a s čerstvě nanesenou kvalitní pastu nenaměřil větší rozdíl než 3°C.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.