Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
máme vestavnou myčku nádobí BOSH. Asi 7 let. Do ted fungovala pořádně a v pohodě myla. Nyní když umyjeme nádobí, tak je na něm takový bílý povlak nebo je nádobí vůbec špinavé. O sklenicích ani nemluvě. Tablety Finish 3v1 používáme pořád stejné. Zkoušeli jsme myčku nechat projet naprázno. Vyzkoušeli jsme do myčky dát dva litry octu a nechat projet. Vyčistili jsme ji - filtr, atd. Pořád stejné. Už jsme bezradní. Poradí někdo co ještě zkusit?
Taky máme letitou myčku BOSH a stále jede. Zatím měněno jen čerpadlo a ani novinky na trhu nejsou lepší než ta co máme.
Doporučil bych prostudovat rameno, zda se točí - nechat myčku běžet a v době kdy cáká voda ji prudce otevřít a přesdvědčit se ohozením, že se vrtí jak má. Popř ho preventivně uvolnit, vyčistit a správně usadit. Pokud dávkuje mycí prostředky a leštidlo nemůže být chyba jinde.
Sůl máte nasypanou?
Pokud se podaří vyvrátit technické závady, nemohlo by to být třeba používanými mycími prostředky? Já třeba používal Finish a Jar, všechny mě nechávaly fleky a zašlé skvrny na sklenicích. Teď používám ty nejlevnější Finish z Rakouska a jak křišťál.
Dnes jsme koupili v Kauflandu čistič myčky. Nechali jsme myčku jet jen s ním. Pak jsme dali nádobí s jiným práškem. Nepoužili jsme tabletu. A přidali i sůl do myčky, kterou jsme nikdy nepoužívali.
Vyčistil jsem i ty rotující ramena. Jsou čistá - žádný kámen. Nádobí je horké jako obvykle. Ale povlak a takový matný film a některé talíře pořádně neumyté - pořád. Tak já už nevím.
Bydlíme v bytě, takže tvrdost vody neřešíme. Studnu nemáme
Ach jo.
Tak už asi zbývá jen ten servisman. By mě zajímalo co udělá jinak.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.