Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Myčka BOSH špatně myje

Od: marta1 odpovědí: 8 změna:

Zdravím,

máme vestavnou myčku nádobí BOSH. Asi 7 let. Do ted fungovala pořádně a v pohodě myla. Nyní když umyjeme nádobí, tak je na něm takový bílý povlak nebo je nádobí vůbec špinavé. O sklenicích ani nemluvě. Tablety Finish 3v1 používáme pořád stejné. Zkoušeli jsme myčku nechat projet naprázno. Vyzkoušeli jsme do myčky dát dva litry octu a nechat projet. Vyčistili jsme ji - filtr, atd. Pořád stejné. Už jsme bezradní. Poradí někdo co ještě zkusit?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Pozvat servisáka, nechat odhadnout cenu opravy a podle toho se rozhodnout. Po 7 letech bych se skoro přikláněl k nové myčce.

hodnocení

0x

Taky máme letitou myčku BOSH a stále jede. Zatím měněno jen čerpadlo a ani novinky na trhu nejsou lepší než ta co máme.

Doporučil bych prostudovat rameno, zda se točí - nechat myčku běžet a v době kdy cáká voda ji prudce otevřít a přesdvědčit se ohozením, že se vrtí jak má. *smich2* Popř ho preventivně uvolnit, vyčistit a správně usadit. Pokud dávkuje mycí prostředky a leštidlo nemůže být chyba jinde.

Sůl máte nasypanou? :)

nox®
hodnocení

0x

Pokud se podaří vyvrátit technické závady, nemohlo by to být třeba používanými mycími prostředky? Já třeba používal Finish a Jar, všechny mě nechávaly fleky a zašlé skvrny na sklenicích. Teď používám ty nejlevnější Finish z Rakouska a jak křišťál.

hodnocení

0x
Třeba pátráte špatným směrem. Mohla se změnit kvalita vody. Pokud nemáte vlastní studnu mohl dodavatel vody kvůli suchu přejít na jiný zdroj a voda může být tvrdá. Proto zůstává povlak minerálů na umytém nádobí. Zkusil bych změnit nastavení dávkování soli.

marta1
hodnocení

Dnes jsme koupili v Kauflandu čistič myčky. Nechali jsme myčku jet jen s ním. Pak jsme dali nádobí s jiným práškem. Nepoužili jsme tabletu. A přidali i sůl do myčky, kterou jsme nikdy nepoužívali.

Vyčistil jsem i ty rotující ramena. Jsou čistá - žádný kámen. Nádobí je horké jako obvykle. Ale povlak a takový matný film a některé talíře pořádně neumyté - pořád. Tak já už nevím.

Bydlíme v bytě, takže tvrdost vody neřešíme. Studnu nemáme :)

Ach jo.

Tak už asi zbývá jen ten servisman. By mě zajímalo co udělá jinak.

majsterjoe*

jen tak naokraj, to že bydlíte v bytě neznamená, že vás tvrdost vody nemusí trápit.

Tak ještě moc nebo málo lestidla... Oliznete matný talíř. Je hořký? Moc lestidla. Není? Dejte větší dávkování. A pak už fakt nevím.

mot
hodnocení

0x
povlak, a fleky hlavne viditelny na skle mi kdysi davno delala netesnost krytky nadoby na sul. ale kdyz pisete ze jste ji tam doted nedaval...
slo to poznat lehce oliznutim nadobi, bylo slane :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]