Nejste přihlášen/a.
Zdravím, mohl by mi někdo říct jak prošťouchnout odtokový kanalék v lednici? Konkrétně je to gorenje, vevnitř se nahromadila voda že už vytéká ven skrz těsnění dveří. Vzadu když odmontuju tu mističku kam má odkapávat voda tak vidím kde ten kanálek vyústuje ven, ale má tam jakési gumové ukončení v kterém je schovaný ještě jakýsi hříbek - takže když ˇštourám zevnitř lednice nikdy se neprošťouchnu až ven skrz na skrz, zastavím se o ten hříbek. Ta guma vypadá dost masivní a jednosuše vytáhnout nejde.Vykvedlal jsem ze spodu spoustu humusu už, ale mám pocit že tam toho blo víc a tím šťouráním sem to nacpal vše dolů nad ten hříbek a neodtéká to. Zkusil jsem tam i ocet a sodu ale neprotáhlo to.
To není hříbek, to je výstup té odtokové hadičky. Jen to pořádně prošťourej shora, nakonec se to musí podařit. Použití přiměřeného násilí je na místě.
"Normální" lednice má v tom odtokovém kanálku plastové "šťouradlo", který je třeba občas zahýbat a k ucpání nedojde. Inu, nemáš normální lednici
Ten hříbek tam podle mě nemá co oddělat. Navíc když je ze dřeva - dobrý nesmysl. Vydloubej ho, vytáhni, odstraň jakýmkoli způsobem a máš po problémech. Neznám lednici, která by měla takhle nesmyslně "ucpaný" odtokový kanálek.
Podle mě tam také rozhodně ten "hříbek" nemá co dělat. Nesnažil se to již někdo pročistit před tebou a nezalomilo se mu tam něco?( nebo nějaký zapomenutý přípravek ještě z výroby? ) Musíš prostě to, co je tam nacpané, dostat pryč. Pokud to nejde vysunout nahoru, tak bych to úzkýma kleštěma po kouskách vylámal ve směru k motoru ( píšeš, že je to ze dřeva, tak to půjde ). Pak pročistit, jak už tu bylo popsané a bude to ok. Ještě koukám, žes už to zkoušel zvrchu a nešlo to - tak bych asi zkusil dostat ven to gumové ukončení a ten "špunt" pak vyndat.
A ještě dodatek - jestli to nejde vytočit proto, že tam vadí ten hříbek a ta guma se nemůže zmáčknout. Zkus ho něčím tenkým nadzvednout a pak to zkus vytočit.
Nedávno tu někdo radil, profouknout to tím malým gumovým balónkem z odsávačky, nebo z měřiče hustoty kapaliny.
Já nevím, co myslíš za hříbek. Ale ten spodek má být volný, aby kondenzát který odvádí kanálek s hadičkou, odkapával do misky nad kompresorem, pomocí jehož tepla se odpařuje.
Hadičku jsem prošťouchával měděným drátem, na konci zahnutým.
Od věci: Na prvním snímku to chtělo přidat na expozici, foťák korigoval domnělý přepal a tak ji stáhnul
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.