Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Televize s tunerem DVB-T2

Od: heterak® odpovědí: 12 změna:

V roce 2014 jsem koupil televizi "LG 39LB650V" ,která má tuner DVB-T/DVB-T2

Koupil jsem ho s tunerem DVB-T2 abych v budoucnu nemusel kupovat zase set-top-box a byl připraven na opětovnou změnu vysílání.

Ted jsem se však dočetl že nestačí mít tuner DVB-T2,ale ješte musí být televize vybavena kodekem h.265

Nevím jestli televize tato kodek má či nikoliv a má "jen"h.264

Proč se teda v roce 2014 vyráběli TV s tunerm DVB-T2 když vysílání bylo zahájeno v tomto signálu až v roce 2017?

Proč tedy není zachován stejný kodek h.264, když byly statisíce televizí s tímto kodek vypuštěny do prodeje a úplně k ničemu, když to nyní nelze využít?!

Tahání peněz z lidí toto!

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

S velkou pravděpodobností (téměř jistě) vaše TV nový (aktuální) formát neumí a umět nebude. To si koneckonců můžete ověřit již teď.., DVB-T2 již vysílá...a pokud je nedokážete naladit, máte prostě smůlu.

V kodeku h.264 se vysílalo jen zkušebně...

hodnocení

1x
Teda ať mě opraví ti, co do toho vidí ale že ten H264 mají všichni jen Češi musí mít H265? Soudim podle dostupnosti zařízení H264 na Aliexpress kde je nabidka 265 úplně minoritní
Sice nevím, jak to mají jinde, ale jsem rád, že se u nás rozjelo rovnou H265 a ne dnes už skoro zastaralý kodek H264, abychom zase za 5 let byli co se týká TV vysílání sto let za opicema.
mathew

Opic se není třeba obávat, za 5 let bude totiž stejně třeba koupit novou televizi a je jedno jestli umí 264 a 265 nebo ne, protože bude T3*smich* tak podle odkazu dole už za 3*smich*

Minimálně 10 let nebude ;)

hodnocení

0x

má jen H.264, viz. avmania.e15.cz/...

K ostatnímu nemá smysl se vyjadřovat. Otázkou je, zda investovat do STB, z první vlny digitalizace nemám dobré zkušenosti...

hodnocení

0x

V odborných diskusích se v té době tato věc přetřásala dost vehementně. Bylo doporučováno, nekupovat televizi, dokud nebude vše úplně jasné. Bylo řečeno, že televize budou jednoznačně označené ( zlatá nálepka), že umožňují příjem HEVC h265. Výrobcům jde o kšeft, ne o blaho zákazníka.

hodnocení

0x

To se zase výrobci dohadovali, jaký kodek pro DVBT zvolit. Nakonec zvítězila lobby, která chtěla H.265. Nyní vám nezbude nic jiného, než zakoupit setopbox s kodekem H.265 (HEVC). Stojí 600 -800 Kč.

Já této lobby tleskám, protože H265 je na tom číše komprese a rezervy do budoucnosti mnohem lépe než 15 let starý kodek H264.

krtek66
hodnocení

0x

je to evoluce...to člověk nezastaví...a jak tu někdo psal...nemáte kupovat dopředu něco když nevíte co bude a nebude...je to risk...já zas třeba můžu říct, že mám štěstí vždycky na něco, že v momentě kdy něco koupím, tak pak spadne dramaticky cena dolů...ale dokud to budu furt jen očumovat...cena se bude držet:) ..každý máme něco

hodnocení

Není lepší rovnou přejít na DVB-T3 s kodekem h.266? *smich*

televizniweb.cz/...

vernon
hodnocení

0x
Je samozřejmě dobře, že se DVB-T2 vysílání u nás rozjíždí v novém kodeku HEVC a ne v už poněkud obstarožním MPEG4/AVC. Nikdo tě v roce 2014 kupovat TV s DVB-T2 nenutil.
Kdysi byla podobná situace u DVB-T. Zacalo se vysílat v MPEG2, i kdyz se alternativně počítalo s MPEG4/AVC. Tehdy se ale rozhodlo zůstat u starší komprese, protože už hromada lidí měla doma settopboxy a přechod z analogu na digitál v MPEG2 byl levnější.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma DVB-T2

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]