Nejste přihlášen/a.
V roce 2014 jsem koupil televizi "LG 39LB650V" ,která má tuner DVB-T/DVB-T2
Koupil jsem ho s tunerem DVB-T2 abych v budoucnu nemusel kupovat zase set-top-box a byl připraven na opětovnou změnu vysílání.
Ted jsem se však dočetl že nestačí mít tuner DVB-T2,ale ješte musí být televize vybavena kodekem h.265
Nevím jestli televize tato kodek má či nikoliv a má "jen"h.264
Proč se teda v roce 2014 vyráběli TV s tunerm DVB-T2 když vysílání bylo zahájeno v tomto signálu až v roce 2017?
Proč tedy není zachován stejný kodek h.264, když byly statisíce televizí s tímto kodek vypuštěny do prodeje a úplně k ničemu, když to nyní nelze využít?!
Tahání peněz z lidí toto!
1x
0x
má jen H.264, viz. avmania.e15.cz/...
K ostatnímu nemá smysl se vyjadřovat. Otázkou je, zda investovat do STB, z první vlny digitalizace nemám dobré zkušenosti...
0x
To se zase výrobci dohadovali, jaký kodek pro DVBT zvolit. Nakonec zvítězila lobby, která chtěla H.265. Nyní vám nezbude nic jiného, než zakoupit setopbox s kodekem H.265 (HEVC). Stojí 600 -800 Kč.
0x
je to evoluce...to člověk nezastaví...a jak tu někdo psal...nemáte kupovat dopředu něco když nevíte co bude a nebude...je to risk...já zas třeba můžu říct, že mám štěstí vždycky na něco, že v momentě kdy něco koupím, tak pak spadne dramaticky cena dolů...ale dokud to budu furt jen očumovat...cena se bude držet
..každý máme něco
0x
Kdysi byla podobná situace u DVB-T. Zacalo se vysílat v MPEG2, i kdyz se alternativně počítalo s MPEG4/AVC. Tehdy se ale rozhodlo zůstat u starší komprese, protože už hromada lidí měla doma settopboxy a přechod z analogu na digitál v MPEG2 byl levnější.
- Výběr set-top-boxu na dvb-t2
- Příjem programů dvb-t2 podle adresy
- DVB-T2 pro RD
- Set-top box pro DVB-T2 na dva výstupy?
- STA a signál DVB-T2
- DVB-T2 tuner pro TV místo setoboxu
- Možnost připojení rekordéru na DVB-T2
- Setobox - DVB-T2 - ladění
- Jakou vybrat flešku dvb-t2?
- Set-top-box pro dvb-t2
- DVB-T2 H265 jaký STB doporučíte?
- Co s monitorem sam.B2230 po najetí na DVB-T2
- DVB-T2 STB s WiFi
- Starší notebook a DVB-T2
- Horký set-top-box DVB-T2
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.