Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prodluzovacka na koberci

Od: begi25® odpovědí: 10 změna:

Mam na koberci prodlužovacku na pristroje.M otazka zni jestli muze byt prodluzovacka na zemi.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Samozřejmě, proč by nemohla?

hodnocení

1x

Záleží na prodlužovačce (materiál, výrobce) a také, jaké "přístroje" napájíte ...pokud tam máte zapojenou třeba rychlovarnou konvici, indukční vařič, pračku, žehličku...tak bych občas zkontroloval vlastní prodlužku, zda někde třeba "nehřeje, netopí", jak vlastní kabel tak zástrčky, zásuvky...pokud tam máte třeba zvukovou a obrazovou techniku pro domácí použití, PC apod., pak nebývá problém...viz satam...setkal jsem se u vícenásobných prodlužovaček (výrobce z Číny nebudu jmenovat, dodává mnohý náš obchod), že i při malém zatížení byly zásuvky poměrně teplé...

hodnocení

1x

nedoporučuji "mít na zemi" - ale minimálně v rohu, u zdi, u nábytku... jen tak na zemi má jiné nebezpečné vlastnosti nesouvisící s elektřinou *smich*

jentak*

*smich* Zakopává se o ní. Stoupnout ve tmě holou patou na tvrdší kabel je taky moc fajn. *smich*

hodnocení

0x

Pokud je to prodlužovačka podle všech náležitostí tak není problém, k tomu je určena. Pro domácnost by měla stačit s gumovým, nebo PVC kabelem 3x1,5mm2. Barva vodičů podle normy černá, světle modrá, zelenožlutá.

Samozřejmě nedáváme prodlužku na místa, kde může dojít k mechanickému poškození.

jabraka*
hodnocení

0x

Lépe je popřemýšlet,jestli by nebylo lépe,umístit kabel pod okraj koberce.Koncovku pak za nábytek.

JABRAKA

jofa*
hodnocení

0x

Mám na koberci prodlužovačky... Ze mne si příklad moc neberte.

Prodluzovacka na koberci

Tak to je fakt "hegeš". To by si červený kohout pochutnal. Já bych z toho měl strach.

vernon
No jo, muzikant. Tam je to normální... ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]