Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výběr tiché splitové klimatizace

Od: mamba11 odpovědí: 10 změna:
Dobrý den,
Sháním splitovou klimatizaci do 3,5 kW, která má venkovní jednotku, která dělá co nejmenší hluk, prostě aby patřila k těm tišším. Máte někdo nějaký tip?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jurajjuraj*
hodnocení

1x

vsechny kvalitnejsi venkovni jednotky jsou tiche, ja mam daikin necele dva metry vedle okna a kdyz jsem zkousel tak neni slyset vubec nic

mamba11
hodnocení

Kvalitnější? A jak to poznám? Podle značky?

Navíc klimatizaci budu mít na balkóně v panelovém domě, ale chci udělat všechno pro to, aby si nikdo ničeho nevšiml, co se týká hluku. Proto sháním co nejtišší venkovní jednotku.

jendad

Např

klimatizacedodomu.cz/...

aukro.cz/...

Projděte si heureku , duležit je také servis v okolí.

ogeru

A proč nechceš, aby si to někdo nevšiml? To jí budeš dělat "načerno"?

jurajjuraj*

no v prvni rade bych nasel firmu ktera mi to bude montovat a podle toho co nabizi bych vybiral, pokud nevyberu pohledat jinou , s takovyma jako daikin, samsung, lg asi vedle neslapnes

majsterjoe*

No snad ti to majitel domu, nebo družstvo, dovolí.

mamba11
hodnocení

0x

Měl jsem možnost mluvit s človkem co montuje klimatizace a ten mi řekl, že by nešel do LG ani Samsungu, pač je to čína. Lepší volba je prej Daikin nebo Fujitsu. Ale co se týká hluku, tak prej záleží na délce potrubí. Každý výrobce má danou min. délku potrubí a pokud se tyto délky nedodrží má to pak neg. dopad na hlučnosti.

Fujitsu má mít min. 5m, LG 3m a Daikin 2m. Mě osobně se to nezdá, pač jsem viděl klimatizace instalované tak, že za vnitřní jednotkou byl udělaný průraz a na opačné straně zdi byla venkovní jednotka, takže délka potrubí cca. síla stěny. Máme to tak dokonce i v práci a nějaký negativa nepozoruji.

ogeru

Argument, že věci z Číny jsou automaticky špatné, platit možná před 20ti a více lety.

Např. iPhone je také z Číny a i když tuhle platformu nemusím, tak určitě země jeho původu z něj nedělá špatný telefon.

Velká část např. výpočetní techniky je pouze z Číny. atd...

Tenhle argument je už dávno out.

jurajjuraj*

MINIMALNE treba 5m? a kdyz to budu napojovat jen pres stenu ktera ma 40cm tak co? natahnu jen tak z nudy dalsich 4,5m po stene? to je nejaka blbost , mam 2x daikin, natahnute pres stenu max.50cm

co dneska neni cina? vetsina veci se vyrabi v cine, jenze je dost velky rozdil jestli to dela nejaky HungCung doma na kolene a i kdyz vyrabi stejnou vec tak kazdy kus je original anebo si to nechava delat treba nejaka nemecka firma v tovarne v cine, ta si kvalitu ohlida

mamba11
hodnocení

0x

A co je pravdy na té délce potrubí a případném hluku?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]