Nejste přihlášen/a.
Važení poradci
Jako naprostý laik ve focení bych potřeboval objasnit problém.
Před 13 lety jsme si se ženou koupili fotoaparát OLYMPUS CAMEDIA C-765.
Stál tehdy i s kartou na 120 fotek ve střední kvalitě a pouzdrem 10 000,-
Celou dobu jsme fotili na střední kvalitu a vždy na automat, resp. nevyužívali jsme speciální funkce focení. Foťák už bohužel má nízkou kapacitu dobíjecí baterie a hlavně neudrží datum a čas a tím nastává komplikace s číslováním fotek, které jsou pak duplicitní.
Dostal se nám do ruky zdarma CANON A 2600 HD. Kvalita fotek oproti stařičkému Olympusu katastrofální. Fotky jsou nepoužitelné. Toto jsme zjistili na dovolené, kde jako další možnost bylo focení "chytrým"telefonem. Fotky z telefonu zobrazené na displeji telefonu nádherné, ovšem v PC, nebo na televizi ještě horší než z foťáku. Barvy úplně převrácené, resp. co je zelené je pak na fotce žluté apod.
Nyní k dotazu: Je možné ještě dnes koupit digi fotoaparát s automatikou, který bude fotit jako stařičký olympus, nebo je problém s tím, že přehrše pixelu , nebo rozlišení , rozsah objektuvu pak dělá při zobrazení neplechu...
Jen dodám, že když přiblížím fotku z mobilu, nebo z canonu, tak je kostičkovaná, kdežto z olympusu je stále jako fotka která se však postupně rozmazává...
Děkuji za rady
Samozřejmě bude i lepší - jen je nutné počítat s pořizovací částkou... jaký máte strop?
třeba tady máte porovnání v částkách, co si za jaký peníz můžete pořídit.
Tyto dva kousky jsou v dané kategorii dle mého názoru jedny z nejlepších s poměrem ceny-kvality.
Moje představa byla stejná cena jako předešlý fotoaparát tj. 10 000,-
Tady ho někdo nabízí jako inzerát a píše k tomu komentář, který možná vysvětluje ony kvalitní snímky ...
jak píše jmlc@ - mám o jednu nulu míň TZ10 ale tyto stroje této řady mne zatím nezklamaly,chci zoom a detail,mám ho zavěšený na krku a jdu...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.