Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Časté mrazení mrazáku

Od: cesmina* odpovědí: 11 změna:

Tak si myslím ,že už to má ten náš mrazák za sebou.Mrazí 20 minut a potom je 10 minut klid a pořád takhle dokola.Podle mě to je takhle špatně ,co myslíte Vy? Jeden pán mi říkal ,že mají být oba časy stejné. Mám ho již vyměnit za nový.Je mu skoro 26 let.Předevčírem jsem ho odmrazila a trvalo to skoro celý den než se namrazil zpátky.Děkuji .

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Tady už se ani nevyplatí investovat do oprav. Opravdu to má za sebou. Může totiž nejen chybět náplň, ale i kompresor už bude mít zednické vůle.

hodnocení

2x

Tak 26 let provozu, to už několikrát přesluhuje.

Pokud není nějak mechanicky poškozený, tak bych nejprve zkontroloval těsnění kolem dveří. Možná se tam dostává teplý vzduch z místnosti a proto tak často spíná.

Jinak se tam nemá co pokazit. Pokud ujde chladící médium, tak už ho v dnešní době nikdo nedoplňuje. A to by mrazák ani nemrazil.

Když budeš kupovat nový mrazák, tak ale nepočítej s tím, že vydrží taky 26let.

cesmina*
hodnocení

Tohle je dvoukompresorový mrazák +lednice.Je to srdeční záležitost z dob ,kdy to bylo zboží skoro podpultové.Nechci se ho zbavit ,ale také nechci platit tu zbytečnou elektřinu.

hodnocení

0x

Popis závady vypadá na netěsnost dveří (rychlost oteplování a rychlé namrzání), zkontrolujte, jestli po celém obvodu přiléhají. Kdyby bylo málo chladícího média, sice by to mrazilo pomalu (až vůbec), ale po vypnutí kompresoru by se taplota držela. Jestli se dá sehnat originál těsnění je otázka, ale určitě by se dalo nahradit nějakým jiným. Pokud uniklo médium, bude to asi horší. Nemyslím, že by to už nikdo neopravoval, ale vzhledem ke stáří by tam mohl být ještě freon a ten Vám už asi skutečně nikdo nedoplní.

cesmina*
hodnocení

Na jaře ,když měnil opravář termostat v lednici,tak jsem mu říkala,že bych chtěla nové těsnění a on ,že na tuhle už mít nebude.

hodnocení

0x

Tomu říkají tržní hospodářství. Zákazníku kupuj šunty, které vyrábíme, abychom co nejvíc vydělali, brzy přijď zase. To je ekonomický způsob života podle kapitalistů. Lednice je sice ekologická, ale nic nevydrží.

majsterjoe*

Myslíš že 26 let je na spotřebič málo?

hodnocení

0x

Po 26 letech ho pohřbi s vojenskými poctami a čestnou salvou a kup si nový.

Pokud se ti má rada nelíbí, odchyť prvního "chlaďáka", kterého potkáš a požádej ho o kontrolu a opravu. Je fakt, že pokud držel 26 let, tak by ještě pár let taky vydržet mohl;)

doplněno 28.07.18 13:11:

@cesmina: *palec2**palec2*

A té trojnásobné spotřebě nevěř. Ano, o něco větší bude, ale 3x určitě ne.

cesmina*
hodnocení

Ano celou dobu bez jediné opravy.Na jaře ,když opravář měnil termostat v lednici,tak říkal ,že tipuje spotřebu min. 3x větší než berou ty moderní A+.Tak jsem si již objednala malý nový ,ale tenhle ještě doma zůstane,protože lednice co je v horní části zatím funguje dobře.

karel556*
A nemaká tak často jen z toho důvodu že jsou vedra? A že se mrazák namrazuje celý den je normální, za 2-3 hodiny to nestihne, měli jsme dvoukompresorovou chladničku Calex a mrazák po odmrazení běžel kolikrát i celou noc a pak ještě půl dne. Taky když byly vedra tak spíše běžel delší dobu a kratší dobu "odpočíval"

hodnocení

0x

Kompresor už nedodáva potrebný tlak,preto tak dlho mrazí.Výmena kompresora je nevýhodná.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]