Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám dotazy týkající se cca 4 roky staré TV HYUNDAI LLH19614CAR, 19 palců, HD Ready panel, HD DVB-T/C (MPEG4) :
1) Co znamená funkce DVB-T/C?
2) Před několika měsíci došlo k tomu, že na této TV dnes lze naladit pouze: ČT 1, ČT 2, ČT 24, ČT SPORT a ČT D, co se přesně stalo? Souvisí to s úpravou kanálu ČT Déčko?
3) Co je třeba udělat, aby bylo možno bez problémů naladit nabídku stanic (NOVA, PRIMA, BARRANDOV, Šlágr TV apod.) jako před půl rokem?
Třeba někdo poradí, děkuji všem
S úpravou kanálu ČT- Déčko to nejspíš nesouvisí.
Můžete zkusit prohledat ručně přímo ty kanály, na kterých mají vysílat chybějící multiplexy / programy. Čísla kanálů zjistíte zde. Pokud to nepomůže, a nechytí se ani automatické ladění, zkuste televizi vrátit do továrního nastavení (volba "první instalace"v menu. To vymaže všechna nastavení a uložené kanály, uvede TV do stavu, v jakém jste ji přinesl z obchodu a umožní opětovné nastavení a naladění.
Můžete zkusit tu televizi dočasně připojit k některému z ostatních anténních vývodů, místo některé z těch, kde vám ladění funguje a vyzkoušet naladění tam. Když tam bude ladění fungovat normálně, je problém v anténním vývodu nebo úrovni signálu.
Pomoci tovární nastavení může, ale také nemusí.
Proto bych začal vyzkoušním tv Hyundai na jiné anténě. A případně jiné tv (settopboxu) na tom "zlobivém"vývodu.
Televizor nemám zde, je u rodičů... rád bych, aby tátovi šlo vše (PRIMA skupina, Barrandov skupina, Šlágr TV) jako před půl rokem... aniž jsme s čímkoli hýbali, uvedené programy "zmizely"... snad zkusit to "tovární nastavení", pomůže to?
Také mi vadí, že ona TV nemá naprosto jednoduchou funkci "automatické ladění", jako mám já u TV LG z r. 2008
Dobrý den, můžete zkusit u té "neposlušné" TV (v jejím menu) Tovární nastavení a potom si vše znovu naladit a "poštelovat". Možná ještě dříve odpojit od antény ty dvě další TV, aby ta "neposlušná" měla celý signál jen pro sebe (ovšem, o anténě, jejím stavu a o stavu jejího kabelu či o způsobu propojení toho mnoho nepíšete). Zdravím!
svatoslav - už je to v pořádku a TV znovu naladěná? Je problém vyřešen?
svatoslav - může to pomoci, ale problém může být i jinde. Ovšem, zase to bude lepší, než nic nedělat a o problému jen dumat či spekulovat.
Zatím nic. Televizor nemám zde, je u rodičů... rád bych, aby tátovi šlo vše (PRIMA skupina, Barrandov skupina, Šlágr TV) jako před půl rokem... aniž jsme s čímkoli hýbali, uvedené programy "zmizely"... snad zkusit to "tovární nastavení", pomůže to?
Také mi vadí, že ona TV nemá naprosto jednoduchou funkci "automatické ladění", jako mám já u TV LG z r. 2008
1. DVB-T/C znamená, že má TV tuner digitální, který umožňuje příjem pozemní a kabelové televize. Nesdělil jste, zda používáte pozemnípříjem a z kterého vysílače nebo kabelový příjem a od kterého kabelového operátora, což je i pro odpověď podstatné.
U pozemního příjmu mohlo u vašeho vysílače dojít již k přechodu na DVB-T2, s nímž vaše TV nespolupracuje. Ale vzhledem k tomu, že jdou programy ČT a ostatní ne, mám spíše zato, že přijímáte nějakou kabelovku a u ní mohlo dojít k přeladění vysílačů v rozvodu operátorem.
Každopádně bez upřesnění, které jsem nahoře naznačil, je těžké se dobrat příčiny.
Používáme nikoli kabel, nýbrž běžnou anténu, vysílač Zlín, tipuju... A těch 10-13 (základních?) programů na dvou jiných tv přijímačích v tomtéž domě bez problémů naladíme...
ještě jde vypnout TV přímo ze zásuvky třeba na 5 minut a pak znovu prokoukat co je aktivní a co ne. Jinak vše bylo již řečeno, ale začal bych přenesením bedny tam, kde to fachčí..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.