Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Klimatizace - přidání nové vnitřní jednotky

Od: marekb odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

mám doma klimatizaci LG MP12SP. Vnitřní jednotku mám umístěnou v obyváku. Přemýšlím, že bych pořídil další vnitřní jednotku do vedlejšího pokoje. Nevíte, zda budu potřebovat i další venkovní jednotku? Nejlepší by bylo, kdyby bylo možné napojit novou vnitřní jednotku na stávající venkovní jednotku.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Pokud chcete pořídit další vnitřní jednotku, tak musíte, samozřejmě, pořídit celou klimatizaci - tedyi s vnější jednotkou.

Jednak by to ten kompresor nemohl stíhat, jednak si neumím představit, jak by to bylo řízeno ze dvou míst.

doktpr365*
hodnocení

0x

Jsou klimatizace ,ze je možné připojit i 4 vnitřní jednotky na jednu venkovní. Na to ale musí byt venkovní jednotka která to umožňuje. Na tu co máte už jina pripojit nejde.

Například

sv-klimatizace.cz/...

marekb
hodnocení

Děkuji za informaci, sice mě nepotěšila, ale i tak děkuji.

V tom přípdě mám na výběr ze dvou možností:

1. Koupit novou venkovní jednotku, která by utáhla dvě vnitřní jednotky + dokoupit jednu vnitřní jednotku.

2. Koupit solo další klimatizaci (vnitřní + venkovní jednotku)

Která varianta je lepší / levnější?

21.07.18 22:43

2, )

reakce

Z hlesdiska dlouhodobého užívání bych řekl, že č.1. Je nutné brát v patrnost rozdíl ve spotřebě elektrické energie u dvou jednosplitových jednotek a u jednoho multisplitu.

hodnocení

0x
Varianta 2 se mi zdá se lepší.
Když pro poruchu vypadne venkovní jednotka podle varianty 1, budete úplně bez klimatizace.
U varianty 2 bude v případě poruchy chladit aspoň jeden systém...

jurajjuraj*
hodnocení

0x

nepujde protoze ta venkovni jednotka by nestihala, by se musel dat jiny typ, me kdyz montovali doma klimatizace tak rikal ze je lepsi ke kazde vnitrni jednotce mit i venkovni, k te dalsi bys musel mit delsi trubky coz je zdroj poruch a udajne to vyjde draz nez mit 1 vnitrni + 1 vnejsi

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]