Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vypínač k nepájivému poli

Od: arvun odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

hraju si se základním kitem k Arduinu, což je vlastně moje první uvedení do elektroniky. Jeho součástí je i pár těchto jednoduchých spínačů:

electronics-lab.com/...

chápu jeho vnitřní zapojení a funkci, takže to vždy zapojím do funkce - při stisku sepnu obvod, při uvolnění rozepnu. Chtěl jsem ale najít nějaký vypínač, tudíž například spínač z obrázku, ale aby se při jednom stisku a uvolnění sepnul a zůstal tak až do dalšího stisknu a uvolnění, kdy se obvod rozepne. Mají to například televize nebo monitory s tlačítky na zapínání, jestli to tedy popisuji dobře *hi*.

Jenže jediné co dokážu najít jsou vypínače s "neobvyklými"placatými nožičkami do jakýchsi panelů s mnoha polohami a různými druhy, místo takových, které napasuji do nepájivého pole. Ne že by byl problém tam v nejhorším napájet drátky, ale chci se zeptat, pod jakým názvem mám prosím výše popsané spínače hledat? Mohou to být klidně i ty kolébkové nebo jiné, ale nevím jak googlu popsat co vlastně chci.

Předem děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Mikrospínač s aretací, třeba tady

arvun
20.07.18 18:40
hodnocení

Děkuji :)

vybírejte s funkcí ON - OFF; případně tady - tlačítka s aretací...

rv*
hodnocení

0x
Latching switch. Teda pokud se objednává z číny.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]