Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dotykový vypínač LIVOLO

Od: shortak* odpovědí: 7 změna:

Zdravím a prosím o radu. Mám dvojdotykový vypinač Livolo VL-C702-11 / 12/13. V kuchyni máme stropní světlo a světlo nad sporákem. Po zapojení světlo nad sporákem nefunguje, stropní funguje a pokud je zaplé, funguje i nad sporákem, samostatné ne. Světla zapojena do L1 a L2. Prosím o radu. Díky moc, hezký den.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Podle popisu zřejmě máte prohozené vodiče. Vodič - PŘÍVOD FÁZE je NA SVORCE VÝSTUPU na SVĚTLO a vodič ke světlu je na SVORCE společného PŘÍVODU FÁZE .
.
Potom se při zapnutí jedné polovice vypínače rozsvítí jedno světlo a zároveň se dostane fáze NA PŘÍVOD druhé polovice vypínače.
Teda polovice vypínače jsou zapojené v sérii, za sebou.
Jen přehodit vodiče, VYPNOUT JISTIČ!

shortak*
hodnocení

Prosím polopaticky, moc tomu nerozumím. Ze zdi jsou 3 dráty-1 černý a 2 šedé. Černý jsem dal na L a ty 2 šedé na L1 a L2.Tyto dva jsem zkoušel prohodit a nic.Jak to zapojit?

hodnocení

0x

Musíte změřit, na kterém vodiči je přívodní fáze...vypadá to, že je na jednom ze šedých vodičů...a ten následně připojit na L...vyzkoušejte připojit postupně šedé vodiče na L...jeden by to měl být...když to třeba nemáte čím změřit...info i zde

shortak*
hodnocení

Diky, to bylo ono.

shortak*
18.07.18 10:25
hodnocení

Díky moc.

h0042*
hodnocení

0x

Dobrý den,můžu se zeptat,jak vám vypínač sedí v elektrikářské krabici?Zdá se mi,že má celkem velký zadek.

Dá se koupit za "pár korun"na aliexpres

aliexpress.com/...

shortak*
hodnocení

sedí dobře, není větší než klasika.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]