Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.Mám dva týdny nový LCD televizor LG 32 LH5000.Od té doby jsem si již několikrát všimnul,že u některých pořadů se spolu se zvukem line z reproduktorů nepříjemné "lupání či praskání" s frekvencí asi 2-3x za sekundu.Lupání je někdy tišší,pak zase zesílí a naopak.Když jsem začal bádat po příčině tohoto jevu zjistil jsem,že se ono lupání vyskytuje pouze u pořadů,které televizní stanice vysílají MONO! Když u mono pořadu skočí reklama,tak je zvuk v pořádku,reklama skončí,pustí film a lupání je zpět. Starou televizi jsme měli mono a vše bylo OK. Co s tím? Je snad problém v nové LCD? Domnívám se,že ne. Zatím chytáme analog ze Zlína,od 1.12. zkusím digitál z Brna a uvídím. Máte prosím někdo podobný problém? Děkuji
Problém v televizoru nebude.Signál obsahuje v nosné vlně informaci o obrazu i zvuku a demodulace je provedena současně.Pak se oddělí obraz od zvuku a zesiluje samostatně.Pokud jde o stereo a mono zvuk,v nosné jsou obsaženy dva kanály různé.U mono signálu taktéž dva kanály,ale stejné-zpracování probíhá stejně,v televizoru se nic neliší.Mohly by to být vnesené nějaké synchronizační impulzy,pronikající z obrazu,protože u nových televizorů už probíhá zpracování signálů digitálně.U starých jsou ¨demodulace i oddělovací obvody analogové.V těch digitálních zbude z analogového signálu něco,co televizor pokládá za potřebný signál a projeví se to lupnutím.Určitě by to v digitálním příjmu být nemělo.
JABRAKA
doplněno 31.10.09 09:19:Na digitální vysílání přejde vysílač Zlín - Tlustá Hora k 1.11.09.A to veřejnoprávní.Od 1 12.09 se připojí i koerční.Nemusíš tedy přetáčet anteny.
JABR
Ahoj,
presne stejny problem u stejneho televizoru. Zatim jsem nezjistil reseni/duvod.
Dela napr u NOVA pri nekterych filmech ale mozna i na jinych kanalech. Mozna je to vazne tim mono signalem.
Dejte vedet jestli neco zjistite...
Psal jsem přímo do LG a toto mi odepsali:
Vazeny zakazniku,
Mrzi nas, ze mate neprijemnosti se sledovanim nekterych poradu.
Tento jev se zacal vyskytovat v nekterych regionech se zmenou ve vysilacim fromatu.
Reseni je nova aktualizace firmvare, ktery se dokaze prizpusobit teto zmene ve vysilani.
Provedou Vam ji v autorizovanem servise.
S pozdravem,
LG
No, aspon nejaka dobra zprava.
Neda se to udelat doma - internet/usb?
Kdo to ve Zline udela?
Jestli do toho pudete tak dejte vedet vysledky...
Ja jeste zkusim az to bude zase delat jestli nepomuze prepnout zvuk v menu na mono u takoveho poradu.
Diky
Ve Zlíně nevím,ale asi ne.Psali mi z Brna,že sowtware přehrají na počkání.Přepnout zvuk v menu na mono nepomůže,jak už to pustí v mono z vysílače,ta s tím neuděláš nic
Dobrý den,
Pokud máte řádný(vyplněný, potvrzený) záruční list a prodejku, stavte se za námi a provedeme opravu na počkání ( důležité _ přijet od 9:00-16:00) .
S pozdravem.,
Jaroslav Adamec
VIDEOklinik,spol. s r.o.
Antonínská 4, Brno
Tel: 541213844
.
Pravda, v menu to uz pak ani prepnout nejde, jsou tam jen dve mono volby...
Ale nemusela to nutne byt pravda, mohl byt pri prepnuti zvuk jinak zpracovavan; nicmene to nevyslo.
Tak jsem tam psal taky ("...mam problem s "praskanim" pri nekterych poradech (zrejme ktere jsou v mono). Videl jsem ze vic lidi ma tento problem a ze jim radite update firmware. Kdo toto provadi ve Zline / neni mozne to provest doma sam z internetu/pres USB?...") a ftipalci mi odpovedeli toto:
Vážený zákazníku,
Zákazníkům neradíme upgrade a ani upgrade není volně k dispozici.
Pokud chcete udělat upgrade - kontaktujte nejbližsí servis který je v areálu HP Tronic -servis Vilímek.
S pozdravem
LG
Tak už ten zvuk mám v pohodě.Zajel jsem s tím do servisu,hodili mi tam novější firmware a je po problémech..Uf
Díky. Když jsem jí koupil, tak jsem tam měl taky 3.24. Na netu se dá sehnat právě 3.40. Já jsem problém se zvukem neměl, jen mi zlobí přehrávání velkých MPEG4. 2,5 GB soubor to nebere, zkoušel jsem 25 MB a to šlo v pohodě. Proto jsem upgradoval taky na 3.4 ale problém to nevyřešilo.
Tak uz jsem se k tomu taky odhodlal.
Ve Zline - servis Vilimek v arealu Svit (vjezd od Intersparu).
Byla to otazka minuty a zdarma - prehrali z USB disku software (ver 3.55) - taky by to mohlo jit doma sam sakra...
Po jedno-vecernim sledovani vse ok, dokonce mam pocit ze TrueMotion chodi lepe (vsimal jsem si drive ruznych rusivych artefaktu).
Taky mi to naladilo (vymazou se stanice pri upgrade) nejake DTV - (CT1, CT2, CT24, CT4) ale nevim jestli to je necim jinym nebo jestli sem si toho driv nevsiml.
Zatim spokojeny... vice pozdeji
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.