Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mikrosystém: kvalita, nebo chrastítko?

Od: svatoslav odpovědí: 17 změna:

Je toto dobrá investice? Lenco TCD-990, cena dnes viděna 3.600 (prodejna Okay), zdá se mi to málo...

Vyžaduji kvalitní poslech a možnost perfektního záznamu z gramofonu i z CD na MC... Prosím odborníky o radu, zda se obloukem této sestavě vyhnout, či ji případně zakoupit - děkuji

Specifikace:

Minisystém, Mikrosystém

Lenco TCD-990

Gramofon s přímým náhonem,

Nominální rychlost 33,45,78, Zvukový

výkon 8 W, Typ tuneru digitální, MP3,

MP3 přehrávač , AM,FM, CD

přehrávač , Vestavěný displej ,

Dálkový ovladač , USB

.

gramofon / magnetofon / CD přehrávač

/ USB

.

FM/AM tuner

.

nahrávání na USB

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Kvalita za 3600? Tak v podstatě ano, tedy pokud se bavíme o ceně v Eurech.
Jestli je to v Kč, tak za tu cenu nekoupíte ani jeden kvalitní komponent, natož všechny a ještě s reproduktory.
Ne..opravdu ne, pokud jste vojnu nestrávil u dělostřelců..
doplněno 12.07.18 19:34: Teď jsem si tak namátkově prohlédl pár inzerát..Za do 15-20tis se dají sehnat neuvěřitelné věc..komplet sestava Technics, nebo dokonce originál Bang&Olufsen.
svatoslav
hodnocení

Ano, děkuji, cením si Vašeho názoru, včera jsem byl i v HiFi bazaru v Brně, ale mi prostě stačí kvalita, kterou zatím získávám na kazeťácích zn. Panasonic z 90. let (nahrávám si z orig. CD na čisté MC vlastní výběry pro svoji potřebu a z kazet vše poslouchám ve sluchátkách) a jelikož tyto kvalitní PANASONIC kazetáky již na trhu de facto nejsou, tak je potřebuju něčím nahradit. Přece mi neříkejte, že bych musel dát kvůli této mnou popisované kvalitě za něco 20 tisíc... Poradte mi kvalitní CD+MC stereo přístroj

Svatoslave..Jste asi staršího data narození, že? Ono ani těch 20tis není "nic moc". To není stejná kvalita, jako když jste těch 20tis dál v roce 1990. V bazarových věcech by se něco dohromady dát dalo. Nově v této kategorii neseženete.
Jde o to, co vše nutně potřebujete a kolik jste ochoten za tyto věci utratit.
Pokud to má být sestava typu zesilovač, tape deck, tuner, CD, repro..tak to by do 20 tis byl zázrak. Leda snad starší mini sestavu, která by to vše obsahovala.
svatoslav
hodnocení

Ano, 50letý posluchač MC kazet, dělám si své výběry z orig. hudebních CD (např. Supraphon vydával před 10 lety HITY+jednotlivý rok na CD), toto vše si stáčím na MC a poslouchám ve sluchátkách... nechci nic hlasitého, žádné repráky, jen kvalitně přehrát z CD písničky na MC a tyto poslouchat v přístroji typu PANASONIC RX-FS430, který mi po 22 letech pomalu dosluhuje :)

majsterjoe*

Tak pokud posloucháte hudbu na kazetách, tak žádnou hifi profi sesteavu nevyužijete.

majsterjoe: To snad ne..Tak zase s Vámi bych se naopak vsadil, že nepoznáte zda hudba hraje z kazety, nebo z CD. Teď samozřejmě mluvím o kvalitně nahrané kazetě a opravdové HiFi sestavě. Slyšel jste někdy kvalitně nahraný pásek z kotoučového magnetofonu nejen při rychlosti 19cm/s, ale třeba i 76cm/s? To byste si asi sedl na zadek..
vernon
Kotoučák měl ale opravdu výrazně lepší zvuk než MC..
Ale samozřejmě i MC může mít vysokou kvalitu zvuku, jen jí bylo dosahováno pouze na opravdu kvalitních páscích a tapedekách, za přispění potlačovačů šumu jako Dolby a pod.
Vernon: Samozřejmě máte pravdu. Ale MC s použitím pásku typu IV metal a systému Dolby S dosahuje kvality pro běžného posluchače prakticky nerozeznatelné od CD.
majsterjoe*

Důležité je si připomenout že neustálým přehráváním magnetofonové pásky nahrávka degraduje. A vlasntě i postupem času, uchováváním a skladováním.

majsterjoe: Tak ano, máte pravdu, ale realita je trošku milosrdnější než teorie.. Teď jsem do tape decku založil kazetu s 30 let starou nahrávkou ještě bez Dolby..kazeta type I Philips EQ1. Hraje naprosto bez problémů. Kazet mám v archivu přes 130ks a i daleko kvalitnějších než je ta kterou si teď pouštím. Občas je prostě neuvěřitelné co i ta stará technika a technologie ještě dokáž.
svatoslav
hodnocení

D í k y v š e m za odpovědi...

Přesně tak... staré dobré originál MC SUPRAPHON kazety s DOLBY SYSTEM, těch mám také plnou krabici a rád bych sbírku doplnil, pokud prodáváte... děkuji

vernon
hodnocení

0x
Chrastítko.
Počítám, že kazeťák tohoto kruťáckého spotřebiče za 3 600 Kč bude mít permanentní mazací hlavu a gramec piezoelektrickou přenosku. A jako bonus nahrávání do MP3 souboru s bitratem 128 kbps...

...a gramec s přímým pohonem, no nevím...

matesj
hodnocení

0x
Svatoslave,proč sis tedy v Brně,v Hifi bazaru nekoupil stolní CD a stolní MC...tedy Cédéčko a kazeťák...propojíš činčema a nahráváš...to co nahraješ můžeš zesílit přes nějaký slušný konec nebo to můžeš valit do sluchátek...tedy aspoň Koss porta pro...
Jinak opakuji,škoda radit.

hodnocení

0x

Za pět stovek, jsem nedávno koupil vnoučatům rádio s přehrávačem CD v bazáru. Když se ti povede něco podobného, můžeš poslouchat relativně kvalitní muziku z CD a nemusíš to zbytečně přehrávat na katety. Ten výběr si můžeš udělat i tak, ale na své CD.

doplněno 12.07.18 21:18:

Zkopírujš CD do počítače, vybereš skladby podle chuti, v programu Audacity ořízneš ticho, které vznikne na začátku a nakonci, protože při vypalování by pak mezery byly větší, dáš dohromady počet skladeb připravených k vypálení, podle velikosti CD, upravíš hromadně hlasitost programem mp3 gain a pak vypálíš. Já vypaluji v Neru do formátu cda, ale můžeš i jiným programem, je jich dost. Nebo můžeš vypálit i mp3, vejde se pak na CD víc skladeb. Mám to osvědčené, udělal jsem si tak desítky CD a nejen ze skladeb na CD, ale i stažených a upravených z různých webů.

svatoslav
hodnocení

Děkuji, trvám na přehrávání z orig. CD na nové čisté MC a poslechu jen z MC... Žádné reprobedny a hluk nehledám...

To není o hluku, tam sluchátka taky připojíš, ale je to tvá volba, OK.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]