Dobrý večer, digestoř mi přestala nad sporákem odsávat, jen divně hučí. Co by mohlo být příčinou? Ucpaná vrtule? Kdyžtak jak se k ní dostat, musí se sundat celá digestoř? Díky za radu
Digestoř musíš určitě vymontovat (sundat), abys měl přístup ke všem plochám.
Demontáž záleží na typu a stáří digestoře. Univerzální rada je postupně to rozmontovávat a dokumentovat (třeba foťákem). Každý výrobce má jiné provedení a tedy i jiný postup demontáže.
Může to být řada věcí, ale já bych vsadil na zanešený ventilátor mastnotou. Proto motor vrčí, protože se netočí.Je na nejlepší cestě ke spálení - nezapínat. Stačí vyčistit a také vyměnit filtr, pokud tam vůbec je.
Ventilátor byl opravdu zanesen mastnotou, díky . Chtěl bych se poradit, digestoř nasává zespod přes filtr a v horní části má mřížku s výdechem zpět do kuchyně. To přece strácí smysl ne? Výdech má být zezadu digestoře napojen na rouru a do stupaček do komína? Díky za radu
Ano, nejlepší řešení je napojit digestoř na odttah do vnějšího prostoru.
Ale někdy to prostě není možné, takže se používají digestoře s recirkulací - neboli vyfukuje nasávaný vzduch zpět, jenže tyto digestoře pak mají mít uhlíkové filtry. Ovšem ani ty nedokáží pohlcovat třeba páru z vaření, takže já těmto digestořím přisuzuji spíše placebo efekt.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.