Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Žárovka, jaký je to závit?

Od: katakomba odpovědí: 7 změna:

Doposud jsem žil v tom, že existuje malý a velký závit. Zde jsou popsány tři podobné, viz foto.: E40, E14 a E27. Jaká žárovka je na obrázku? Na žárovce tento údaj není uveden.

hornbach.cz/...

Žárovka, jaký je to závit?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

06.07.18 19:14
hodnocení

8x

E14.

ladinpraha*
06.07.18 19:14
hodnocení

7x

E14.

hodnocení

5x

Vypadá to na E14 (mignon), žárovka často používaná v lampičkách na nočním stolku. Menší je E5,5 (různé kontrolky), E10 (trpasličí - např. obyčejné bateriové svítidlo), když použijete "šupléru", zjistíte, že popis je zhruba průměr závitu žárovky. Je tam trochu vůle, takže spíš odpovídá průměr vnitřku objímky. Větší je pak E27 (Edisonův závit - běžná žárovka), E33 (pojistkové sokly) a E40 (goliáš - např. některé výbojky)

vernon
hodnocení

0x
"Miňonka" E14

cicky
hodnocení

0x

Pokud neuvedete aspoň hrubý průměr závitu, tak je vcelku těžké přesné určení. S největší pravděpodobností by to mohl být rozměr "E14", ale nelze vyloučit ani "E12".

E12 se používá v lampičkách v USA (u nás E14), jednou jsem jedné "sběratelce" cca 10 lampičekz USA předělával na E14...

planetka*
hodnocení

0x

E14. Já jsem někde dával redukce do lampičky z E27 na E14 jde to i opačně(Viz obrázek-Redukce jsou porcelán,umělá hmota kvalitní i šmejdy).-Hezký den

Žárovka, jaký je to závit? #2

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]