Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nalezení přerušení vedení

Od: sword® odpovědí: 4 změna:

Dobrý den prosím o tuto radu. Na zahradě mám natažený v zemi drat tzv.neviditelný ohradník, který používám, když se v okolí hárají fenky , aby pes neutíkal. A někde došlo v zemi přerušení drátu. Nevíte zda se to nechá nějak doměřit kde je drát přerušen. Nebo nějak dohledat? Moc děkuji za rady:)

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

malyparanoik*
hodnocení

2x
jestli nemáte známého s hledackou na zemní kabely, tak vyjde levněji založit drátek nový. Běžné "hledáčky" fungují maximálně 3-5cm pod zem. Kdybystebto hledali sami, tak zkuste vedení rozdělit třeba na třetiny, tam drátek obnažit a proměřit obyčejným multimetrem jednotlivé části. Tak by se dala najít přibližně vadná část a vyměnila by se jenom ta. Drátek taky nemusí být úplně přerušený a multimetrem to nemusí být úplně zřejmé.

hodnocení

2x

Který máte? Jen doplním o vlastní zkušenosti s provozováním...Třeba u tohoto (máme instalován) je jako vodič antény dodán velmi tenký vodič, který se trhá už při pohledu na něj; v našem případě jsme použili laněný vodič CYA 1,5mm2 (stačí i 1mm2) zelené barvy, uchycen řemínky (odolnými UV záření) na drátěném poplastovaném plotě zelené barvy (na prostředním napínacím drátě); v místech branky a vjezdové brány je umístěn v ochranné trubce v zemi (i když není určena do země, drží už šestým rokem, pod brankou a branou je ještě v ocelové trubce, pro jistotu); pro větší zatížení lze pak použít kopoflex potřebné délky...další poznatek...v případě velmi silné bouřky dochází k poškození výstupního obvodu pro "anténu"...letos potřetí za šest let; (vidím to tak, že do "antény"se "něco"indukuje, vliv má asi i to, že není celá "zakopána v zemi") mám v plánu "vypínat anténu"v případě silných bouřek; dále je vyměněn i zdroj 12V DC...ale pouze jednou...možná zkušenosti dalších? A k hledání přerušení, viz rada výše; rozdělit na více částí a ty změřit...postupoval bych stejně...i když je drát v zemi, dá se k němu dostat...a v případě toho velmi tenkého - raději nahradit silnějším...předejde se tím problémům, častějším a častějším...a ještě doplním...celková délka "antény"je cca 360m...

doplněno 04.07.18 14:22:

Tak v tom případě bude nejlepší natáhnout drát nový, ve vašem případě raději drát alespoň CY1,5...než hledat místa přerušení...může jich být více...i krtků...

hodnocení

Jak přesně píšete, kdysi jsem tam měl velmi slabý drátek, ten jsem, ale vyměnil za silnější. Ale bohužel letos vzal útokem naší zahradu krtek ač se to zdá nemožné, ale asi přerval i tento silnější drát:( Nejhorší je to ,že už nevím kudy jsem kablík přesně vedl:(

hodnocení

0x

Odborné firmy mívají přístroj, kterým se přerušené místo v zemi může najít.

Něco jako je např. toto: blue-panther.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]