Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Symbol P na elektroměru

Od: gabos odpovědí: 5 změna:
Dobrý den,
mám 1 fázový elektroměr jen s denním režimem, noční nemám.
Na display elejtroměru mi přeblikává T1 spotřeba a P (přetok do sítě).
Vysvětlil by mi někdo co je to ten P? Mám tam načteno: 1
K čemu to je a co je to za hodnota?
Díky moc

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Nevím, který elektroměr máte, ale třeba u typu CSM0203 1T je to následovně, cituji: Odebíraná i dodávaná energie je zaznamenávána v jednom tarifu. Podle směru toku proudu je energie ukládána při odběru do registru T1 (1.8.1) a při instalované lokální výrobě do registru P (2.8.0). Naměřené hodnoty jsou zobrazovány na podsvíceném displeji přístroje. Elektroměr je vybaven baterií pro zálohu reálného času a zobrazení i v beznapěťovém stavu. Odsud...pokud máte jiný typ elměru, bude to obdobné...A ta jednička na rozsahu"P"je z doby "cejchování"elměru výrobcem, zkušebnou...hodnotu budete mít i na předávacím protokolu (zapsanou při montáži elměru u vás doma), ta se nemění, pokud doma nemáte třeba fotovoltaiku a nedodáváte elektřinu do sítě...takže "P"je hodnota v kW, které byste případně dodával do veřejné sítě (ČEZ, EON, PRE?), neznám vašeho dodavatele...

gabos28
hodnocení

To jsem chtěl vědět.
Fakt díky, super.
brumla1

Jen technická, P samozřejmě neudává výkon (kW) ale energii přeteklou do distribuční sítě v kWh.

Díky, přehlédl jsem, jasně že kWh...

hodnocení

2x

Zavolej infolinku ČEZu. A máš to z první ruky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]