Mám stmívače ABB,ale při správní činnost stmívání potřebují nastavit rozsah a potenciometru. Rozsah se dá ale regulovat otočením z nulové hodnoty doleva, i doprava. Podle návodu je na jednu stranu regulace pro induktivní a na druhou stranu pro kapacitní nebo ohmický charakter. Můžete mi, prosím,někdo vysvětlit, kde to zjistím,na kterou stranu kroutit? Jestli to závisí na žárovce nebo na cem? Díky moc
Jednoduše: Ohmický charakter mají všechny žárovky, bojler, otopné spotřebiče, tedy vše, co má topné těleso, induktivní mají elektromotory, transformátory apod. Kapacitní charakter zátěže mě momentálně nenapadá.
Indukce souvisí s nějakou cívkou, kapacitní může mít co do činění s kondenzátorem, ohmický - odporový. Přesný popis funkčnosti se dozvíš od výrobce, potažmo prodejce (např firma Conrad). conrad.cz/...
Jaký máte světelný zdroj? LED, halogen na 12V,...? Nebo něco jiného? Dejte info...
doplněno 28.06.18 14:28:
Pokud máte svítidlo s transformátorem, pak nastavujete trimrem v pravé polovině rozsahu, pokud jiné svítidlo, pak v polovině levé (trimru); potenciometr (kolečko) nastaven vlevo...
V jaké oblasti nastavujete odporový trimr? Když se podíváte do tabulky Dovolené druhy světelných zdrojů, tak LED žárovky na 230V AC mohou mít jak kapacitní tak i induktivní charakter...podle typu...jinak zkuste výkonově podobnou stmívatelnou LED od jiného výrobce, jak se bude chovat...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.