Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

TV svod do notebooku

Od: zajda888® odpovědí: 7 změna:
Hezký den,
je možno a pokud ano,jak,zapojit anténní koaxiální svod od satelitu do notebooku.
Konektory na notebooku jsou USB,HDMI a pak asi VGA (tvar kosodelnik,tři řady dírek,v každé řadě pět,prostřední řada je lehce posunuta oproti horní a dolní)
Mám sice neomezený internet ale obraz na laptopu přes vytvořeny hotspot se občas seká.
Je zapojení jak jsem napsal výše,vůbec reálné?
Díky za info

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Jedině přes satelitní settopbox + video grabber.

Notebook běžně nemá žádný video vstup, proto ten video grabber do USB, a ještě potřebujete satelitní přijímač s dekódovací kartou.

Ve výsledku je možná levnější a lepší koupit nějakou levnou televizi a přijímač.

Tak je možné zakoupit i přímo USB satelitní tuner, např. olmi.tv/...

A do toho potřebujete ještě CI modul (pro kartu) a samotnou dekódovací kartu.

Pokud tedy nechcete chytat jen nekódované programy, na to kartu nepotřebujete, ale chytnete vcelku prd.

hodnocení

2x

Zapojit jde téměř cokoliv. Je ale otázka čeho chceš na konci tvého snažení dosáhnout?

Já jsem měl kdysi satelitní kartu zamontovanou v počítači. Na této satelitní kartě byl konektor pro připojení koaxiálního kabelu od satelitní antény.

Stejně tak, pokud chceš sledovat pozemní digitální TV, tak musíš k počítači mít připojené nějaké zařizení, které ten digitální signál zpracuje.

Že by v počítači bylo nějaké rozhraní pro zpracování televizního signálu, tak to není. Proto tam není ani konektor pro připojení koaxiálního kabelu.

hodnocení

Doma jsem tu sat.kartu měl taky na stolním compu akorát že tady to potřebuju nějak narvat do notebooku.

perditax
hodnocení

0x

Ano,koaxialni kabel lze zapojit do notebooku.

idealne pres MMCX<>F redukci do interniho WiFi modulu. Pote lze satelit vyuzit jako externi antenu s vyssim ziskem.

chápu to spíše tak, že se ptá na možnost příjmu satelitní TV

hodnocení

Nevím přesně,jak je to tu rozvedené,ale nahoře na baráku je sat.
A na pokoji visí ze zdi koax.
Nechci kupovat TV,jen mě zajímá nějaká light varianta.
Z domu si můžu vzít sat.přijímač i skylink kartu,potom bych to z toho přijímače už do ntb mohl teda nějak dostat?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]