Zdravím komunito, potřeboval bych poradit ohledně koupi drona do 28k. Rozhodjuji se mezi mavicem air fly more combo, což je momenatálně asi nejlepší dron v takové cenové kategorii, nebo mavicem pro, jen základ (bez fly more comba). Četl jsem nějaké recenze a u AIRu byl občas problém s přenosem obrazu, pokud letíte dál, nebo letíte nad zabydlenou oblastí, jsou to informace staré třeba 3+ měsíce, takže mohl vyjít nějaký update, který to opravil, ale o tom jsem se zatím nikde nedočetl. PROčku se to stát nemůže, protože využívá jiný přenosový systém, ale jeho nevýhodou je, že není tak blbuvzdorný jako AIR, je větší a v poměru cena/výkon neexceluje jako AIR. Myslím, že ten AIRův problém mě nebude nějak omezovat, stejně je povolená vzdálenost doletu pouze tam, kam sami vidíte. Budu rád za jakékoliv komentáře, hodnocení, recenze a pomoc při výběru. Nebráním se i jinému dronu. Děkuji za pomoc
"k" zde není měna, je to čímdál častěji používané označení tisíce. Jak se již učí na prvním stupni základní školy "k" znamená "kilo", čili předpona označující násobek 1000.
28k tedy znamená 28 000. V naší zemi se bude jistě jednat o 28 000 Kč.
jofa*
Tak v souvislosti s penězi to slyším poprvé. Kilo vždy znamenalo 100 korun. V elektronice tomu rozumím to je běžné v souvislosti se základní jednotkou, ale peníze? No tak nejmenší peníz je koruna, tak potom snad, ale nikde to tak nenajdete vedené jako hodnota na cenovkách, cenách.
Přenos obrazu je vždycky o dost horší než kolik deklaruje výrobce. S tím už předem počítejte ať nejste zklamaný. Zkoušel jsem to na poli, kde nebylo snad žádné rušení a na hodnoty výrobce jsem se prostě nedostal. Ale byl to Phantom 3.
Věřím, že v tuto chvíli máte jiného drona a víte o čem to je. Není nic horšího než koupit dron za 30k, dvakrát polétat a nechat ho ve skříni tlet. Pro mě osobně je takový dron zbytečný luxus a vystačil bych si s nížší řadou, ale pokud víte, že chcete tuto kategori..
I pokud byste chtěl létat FPV volil bych levnější stroj.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.