Nejste přihlášen/a.
Dobré poledne
Získal jsem zdarma na zahradu postarší malou ledničku s tím že se po zapnutí hned po chvíli vypne, tudíž nepoužtelná.
Na tuhle závadu jsem přišel a napravil jí ale teď je tu další problém a to ten že jí musím každých 15 min i dřív vypínat protože je zezadu strašně horká a příjde mi že až moc mrazí, asi během 5 min je namrzlá a taky pěkně dlouho vydrží namrzlá. Jinak ještě podotknu že jí hodlám používat jen při zvláštních příležtostech takže tak 3 krát do roka. Vadí to nějak? Nemuže třeba chytnout? Jak se to projeví na její životnosti? Můžu jí nechat běžet i déle? Zatím jsem jí pouštěl jen jednou.
zahradkar1 - "...protože je zezadu strašně horká a příjde mi že až moc mrazí..." ..."Termostat jsem uplně vyřadil ale kvůli tomu to nemůže přece tak topit."
Ten termostat tam je proto, aby reguloval teplotu. Když jste ho vyřadil, teplota v lednici nekontrolovaně klesá a naopak teplota nepřetržitě běžícího, přetíženého komresoru (na to určitě není stavěný) stoupá do doby, než ho vypna jeho tepelná ochrana (kdyby to neudělala, v lepším případě by odešel velmi brzy motor kompresoru, v případě horším by si hasiči udělali zajímavé cvičení). Je jen otázka krátkého času, kdy toho kompresor bude mít plné zuby a udělá Vám "pá pá..." Lednice bez termostatu prostě fungovat nebude!
otázka je jak má čistý chladič...pokud je chladič ukryt, vypíná lednice poměrně brzy a zapíná častěji.. ale to se bavíme bez znalosti typu lednice..
no já bych ji uvedl do původního stavu a dal si práci s tím sledovat poměr chodu a klidu kompresoru. To že má kopresor řekněme 60°C není nic nenormálního.., důležité je , že mrazí, možná není v kondici termostat.
je docela možné, že ta lednice stačí prostor přichladit za krátký čas a pak déle stojí, jenže když vy to nechcete ani yzkoušet, tak co chcete za radu? Jednu mám vyhodit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.