Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vařící kompresor u ledničky

Od: zahradkar1 odpovědí: 13 změna:

Dobré poledne

Získal jsem zdarma na zahradu postarší malou ledničku s tím že se po zapnutí hned po chvíli vypne, tudíž nepoužtelná.

Na tuhle závadu jsem přišel a napravil jí ale teď je tu další problém a to ten že jí musím každých 15 min i dřív vypínat protože je zezadu strašně horká a příjde mi že až moc mrazí, asi během 5 min je namrzlá a taky pěkně dlouho vydrží namrzlá. Jinak ještě podotknu že jí hodlám používat jen při zvláštních příležtostech takže tak 3 krát do roka. Vadí to nějak? Nemuže třeba chytnout? Jak se to projeví na její životnosti? Můžu jí nechat běžet i déle? Zatím jsem jí pouštěl jen jednou.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

zahradkar1 - "...protože je zezadu strašně horká a příjde mi že až moc mrazí..." ..."Termostat jsem uplně vyřadil ale kvůli tomu to nemůže přece tak topit."

Ten termostat tam je proto, aby reguloval teplotu. Když jste ho vyřadil, teplota v lednici nekontrolovaně klesá a naopak teplota nepřetržitě běžícího, přetíženého komresoru (na to určitě není stavěný) stoupá do doby, než ho vypna jeho tepelná ochrana (kdyby to neudělala, v lepším případě by odešel velmi brzy motor kompresoru, v případě horším by si hasiči udělali zajímavé cvičení). Je jen otázka krátkého času, kdy toho kompresor bude mít plné zuby a udělá Vám "pá pá..." Lednice bez termostatu prostě fungovat nebude!

111®
hodnocení

1x

otázka je jak má čistý chladič...pokud je chladič ukryt, vypíná lednice poměrně brzy a zapíná častěji.. ale to se bavíme bez znalosti typu lednice..

zahradkar1
hodnocení

Vzadu jsem jí celou čistil, neni tam ani smítko a chladič má vzadu. A jedná se o malo ledničku s maličkým mrazákem zn. Polar.

majsterjoe*
hodnocení

1x

Pokud jsi odpojil termostat a lednička ti vypíná co deset minut, pak ji vypíná ochrana kompresoru, proto je kompresor i tak horký- Ikdyž... i za běžného provozu je kompresor tak horký, že na něm neudržíš ruku.

111®
hodnocení

0x

jakpak jste opravil tu původní závadu? přemostěním termostatu?

zahradkar1
hodnocení

Termostat jsem uplně vyřadil ale kvůli tomu to nemůže přece tak topit.

111®
hodnocení

0x

no to může...protože by jinak dávno vypnul..

zahradkar1
hodnocení

Lednička vypíná každých 10 minut(to už je totiž vařící)? To se mi nezdá, každou co jsme vlastnili běžela tak hodinu než vypla

111®
hodnocení

0x

no já bych ji uvedl do původního stavu a dal si práci s tím sledovat poměr chodu a klidu kompresoru. To že má kopresor řekněme 60°C není nic nenormálního.., důležité je , že mrazí, možná není v kondici termostat.

zahradkar1
hodnocení

Uvádět jí do původního stavu nebudu jelikož pak běží pár vteřin.

"Uvádět jí do původního stavu nebudu jelikož pak běží pár vteřin."

V tom případě se smiřte s tím, že Vám takhle lednice poběží možná celých pár hodin. Pak jí rovnou odvezte do sběrného dvora (pokud to za Vás ovšem neudělají hasiči).

vernon
hodnocení

0x
Samozřejmě že je kompresor horký, to je normální.

111®
hodnocení

0x

je docela možné, že ta lednice stačí prostor přichladit za krátký čas a pak déle stojí, jenže když vy to nechcete ani yzkoušet, tak co chcete za radu? Jednu mám vyhodit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]