Dobrý den, vlastním mobilní telefon, který nemá zabudovaný 3.5 mm Jack. Sluchátka je možno připojit přes redukci gemibird, kdy na jedné straně je USB-C koncovka a na druhé straně 3.5 mm Jack. Já ovšem poměrně často používám Bluetooth sluchátka. Takto si ovšem v mobilu nepřehraju fm rádio. Existuje něco jako nějaká malá anténka, kterou bych zapojil do USB a tato by přijímal signál? Nebo zkrátka je možné to nějak řešit? Zatím to dělám tak, že sluchátka zapojím přes USB a zamotam kolem telefonu. Potom připojím bezdrátová a chytám signál fm. To je ale hrozně nepraktické. Děkuji
S 3,5 jackem jsem to vyřešil tak, že jsem si ustřihl 20cm kabel od starých sluchátek a ten jsem píchl do mobilu. Měl jsem předtím i takový 5cm cancourek, ale občas se mi při pohybu ztrácel signál, tak jsem ho nahradil 20 centimetrovým a ten už šlape dobře.
Jestli by ten ustřižený kabel fungoval i s USB-C, to nevím, nezkoušel jsem.
Jinak k 3,5 jacku se dá koupit třeba toto: aliexpress.com/... Viděl jsem to někde v krámu s mobilama asi za tři pětky.
O ničem takovém nevím. Ale zkus jen kabel USB-C, na druhé straně cokoli, co nejkratší a pak zkus pustit rádio. Pokud to bude fungovat (mělo by), pak jen sofistikovaně dořešit, aby to nějak vbypadalo a nepřekáželo to a máš hotovo.
Ta redukce má v sobě čip, podle kterého ten telefon pozná že jsou připojena sluchátka. Takže to nemůže být jen tak obyčejný USB-C kablík, nefungovalo by to. Leda tu anténku z toho odkazu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.