Nejste přihlášen/a.
Zdravím,chci si koupit tuhle plazmu cz.lge.com/... ,ale ještě nejsem 100% rozhodnutý,nemáte s ní někdo zkušenosti,co se třeba týče vypalovaní tv loga na obrazovku,atd.?Jinak pořád váhám mezi LCD a plazmou.U plazmy se bojím již zmiňovaného problému s vypalováním obrazu a její spotřebou,která je vyšší než u LCD.No každopádně chci tv s úhlopříčkou 94cm-107cm,s funkcí přehrát přes USB video formáty.
pro107cm se mi jeví rozlišení 736b docela malé. Zde bych už skoro volil typ s 1080, ikdyž ten bude mít mnohem vyšší cenu.Jinak mnohokráte již tu bylo citováno, že spotřeba plazm. TV není obecně vyšší než LCD. Záleží na tom co zobrazují. Pro hry se hodí lépe LCD, na TV stačí plazma. Vypalování loga bych se nebál. Nemáte snad k dispozici jen jeden program . . . . .? Jinak 107 cm je na sledování ze vzdálenosti min 4m a více, tj.celkem pro velký pokoj. Ze 3m je to myslim blízko. Mj. full hd TV mají údajně v sobě již zabudovánu funkci Upscaling, která vylepšuje obraz nižšího rozlišení. Potom je tento o poznání lepší.
Pokud by se jednalo skutečně o sledování ze 4 metrů, nemá při této úhlopříčce cenu pořizovat Full HD - vyšší rozlišení nepřinese v podstatě žádný přínos. Navíc je potřeba vzít v úvahu, zda bude k dispozici odpovídající zdroj signálu. Jinak souhlasím, že průměrná spotřeba je srovnatelná s LCD (mírně v neprospěch plasmy). Já mám 107 cm na 3 metry a je to akorát. Pro sledování TV rozhodně doporučím v odpovídající cenové úrovni plasmu - co se týká kvality obrazu a podání barev. Pokud by se TV používala s PC nebo herní konzolou, tak LCD. Každá technologie má své výhody a nevýhody. Upozorňuji ale, že je potřeba mít kvalitní příjem - na těchto úhlopříčkách jsou nedostatky dost vidět (nezávisle na technologii).
Takže tv budu používat výhradně na sledování filmů,na hraní mám pc.Co se týče příjmu,na paneláku máme nějakou anténu na příjem digitálního vysílání,ale tomu nějak moc nerozumím,jinak mám satelit Digi tv.
ok . . .. tak si to zkuste koukat na 107mu z 2.5metru a pochopíš rozdíl mezi teorií a praxí. u 2.5m vzdálenosti je vidět "rozmazanost" obrazu plasmy v rozlišení 736b. Ze 2.5 m vám postačí na sledování TV 72cm úhlopříčka poměru 4:3. Mj. už je několik programů vysílaných v digitálu v HD, tím netvrdím, že je potřeba to sledovat v plném rozlišení. Jen je možné toho využít.M.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.