Může, ale je to špatné řešení. Kam to bude odtékat z komína? Nebo si budete máčet komít. Pokud ale myslíte protáhnout hadici komínem a vyústit pryč, tak OK.
milansacek
Myslel jsem vlozit rouru odvodu z klimatizace do roury komina, ktera je cista, nova a ktera konci zhruba 3 metry na strese. Myslite, ze takto to tedy nebude fungovat? Z odvodni roury klimatizace jde pouze teply vzduch? Dekuji jeste jednou za odpoved
Jelikož řeším odvod kondenzátu z klimatizace na jiné stavbě, špatně jsem pochopil dotaz. Omlouvám se.
Vy chcete pouštět teplý vzduch z klimošky do komínu a pryč? To je OK, klidně ho tam pošlete. Jen mi, prosím, sdělte, odkud vezmete jiný vzduch a jak teplý bude?
Zdravím, zrovna před pár dny jsem kupoval mobilní klimatizaci do bytu. Četl hodně věcí na internetu a i sami prodejci to doporučuji jako nejlepší řešení pro odvod tepla. Teplý vzduch bude samovolně chtít stoupat nahoru a pryč. V bytě bohužel nemožné řešení.
Dobrý den, také to nepovažuji za nejlepší řešení, ale z jiného důvodu - z nepoužívaného komína Vám do té klimatizace mohou při silném větru nafoukat saze (zvláště, když bude zrovna vypnutá) a to by nebylo příjemné. Zdravím!
doplněno 21.06.18 10:22:
milansacek - když je to tak, jak jste doplnil, tak si to zkuste a uvidíte sám, jak to bude fungovat.
doplněno 21.06.18 10:38:
ajvn - to je právě to, že tazatel napsal nepoužívaný komín, ale nenapsal, že je nový a čistý. Půjde tam jen teplý vzduch a tah komína ho vynese až ven - komín nebude v létě tak chladný, aby tam vznikal kondenzát a v zimě se zase nebude používat ta klimatizace (kdy by se kondenzát mohl v komíně tvořit)-
Jestli to dobře chápu, tady nejde o odvod kondenzátu, jen teplého vzduchu do navíc nového komínu. Já bych se toho nebál. Navíc se může to zaústění udělat přes nějakou klapku a pak by to mělo být zcela bez rizika. Ale je to jen laický odhad, profíci mě poopraví
Juraj, počítejme! -mobilní klima nasaje (za určitý čas) dejme tomu 100 litrů teplého vzduchu z místnosti; z nich např. 50 litrů ochladí a nažene zpátky do místnosti, druhých 50 litrů horkého vzduchu vyžene za stejný čas přes rouru do okna, komína a pod. mimo místnosti, ven. . A tu je kámen úrazu! Místo těch vyfouknutých 50 litrů musí nasát zvenku opět 50 litrů vzduchu. Pokud je venku 30 stupňů Celsia, nasaje do místnosti opět horký vzduch, ještě teplejší než je ten vevnitř. . Takže 50 litrů cirkuluje v místnosti, druhých 50 litrů vyfoukne ven. 50 litrů teda musí přijít zvenku, jinak by v místnosti za chvíli vzniklo vakuum. Respektive jen podtlak, ale za chvíli by nebylo co vyfukovat ven... Ano, jsou různé netěsnosti ve spárách oken, dveří, těmi ale mnoho vzduchu najednou neprojde. Takže vnější přetlak "nahustí" do místnosti horký vzduch také přes větrací otvory ve špižní skříňi, co není zrovna nejlepší; dále přes větrací potrubí digestoře, donese teda i pachy od sousedů... Proto se tě ptal 6:11 kolega Milan, kudy se dostane dovnitř potřebné množství vzduchu. Píšeš o dveřích, musel bys ale otvírat dveře venkovní. Teda zase nežádoucí teplo do bytu! . Proto ti chytřejší jsou proti mobilním klímam, a volí klímy typu Split. Kompresor venku, odebrané teplo se vyzáří také ven. Vnitřní výměník ochlazuje jen vzduch z místnosti, teda stále nižší, klesající teploty. Ochladí, odvlhčí, profiltruje. Vyšší účinnost, menší spotřeba.
jurajjuraj*
To ti nikdo nebere, taky uz pouzivam splitky ale s nejakym nedostatkem vzduchu u mobilni klimy sem nikdy problem nemel, pouzival sem ji dve sezony nekdy sla pul dne v kuse a vzduchu bylo porad dost, kdyz bude mit tu klimu v pokoji 5x5 metru tak to muze byt neco jineho ale ja kdyz chladil cely byt tak to proste pro me, jako bezneho uzivatele fungovalo normalne a chladilo taky dobre, i kdyz do splitky to ma daleko
Ať se na to dívám z více stran,tak ochlazovat vzduch,který je v místnosti,je účelem klimatizace.K tomu stačí vzduch jen cirkulovat přes chladicí okruh.Žádný vzduch nemusím do místnosti přivádět a ani odvádět.Já sám jsem si vyrobil provizorák,sloupový ventilátor a zavěšenou síťku před ním.Na síťku přikapávám z nádobky vodu,ta stéká do vaničky a odpařuje se.Tím se znatelně ochlazuje vzduch z ventilátoru.Nevěděl jsem totiž,co si počít,když vzduch v lodžie měl odpoledne 40 stC.Vhánět ho dovnitř je kontraproduktivní.I vzduch doma měl 28 stC.ventilátor ho cirkuluje po místnosti,ale příjemné to moc není.Tou provizorií jsem snížil teplotu vzduchu za dvě hodiny na 24 stC.
Nevím,co myslíte s výfukem vzduchu.Klimatizace cirkuluje teplý vzduch v místnosti ,ochladí ho a znovu vrátí studený.Pracuje na principu chladničky.Něco jiného je rekuperace.Přisává se vzduch zvenčí,ohřeje se teplým vzduchem vyfoukáv
tuxu
Jabraka>
Zadej si do vyhledávače mobilní klimatizace, když nevíš, co to je.
Juraji, kudy se do místnosti dostával vzduch, který musí nahradit ten teplý?
jurajjuraj*
mel sem trosku vykonnejsi mobilni klimu a chladil sem s ni cely byt najednou, porad se nekde chodi takze tu projit dverma,tam projit dverma a vzduchu bylo vzdycky dost
navic pokud by dal sadu do okna ktere by dobre utesnil tak jaky by byl rozdil mezi kominem a tim oknem?
OK, já se jen ptám, odkud se bere vzduch. Takže vy v místnosti vychladíte vzduch, teplý vyženete ven, a netěsností a dveřmi vpustíte do bytu teplý vzduch z okolí. Třeba venku je 28-30°C ten pustíte dovnitř a tam ho ochladíte. Pochopil jsem to správně?
jurajjuraj*
no v podstate to tak bude, akorat ze me jako bezneho uzivatele nezajimalo kde se veme nebo neveme vzduch ( ktery nam nikdy nepochybel ) ale bylo pro me dulezite to ze misto 27°C mame doma treba 24°C, to je to proc sem tu klimu kdysi kupoval , mit doma chladneji
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.