Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký měnič napětí?

Od: hlapi® odpovědí: 5 změna:
Dobrý den, jsem řidič kamionu a používám měnič 600W s modifikovanou sinusovkou. Teď si chci koupit 2000W ale nevím jestli s modifikovanou nebo s čistou. Mám totiž tento problém: měnič používám převážně k napájení notebooku a ten chci připojit přes Jack kabel do vstupu AUX na rádiu. Jenže při vypnutém měniči vydávají reproduktory bzučivý zvuk. Při vypnutém je zvuk krásně čistý.
Pomůže mi tento problém vyřešit měnič s čistou sinusovkou? Např tento : Měnič napětí P2000-242, 24V/230V - 2000W. Čistá sinusovka. Dálkové ovládání. CARSPA
Nebo mi budou reproduktory v autě také bzučet a proto stačí tento : Měnič napětí CAR2K-242, 24V/230V - 2000W. CARSPA
Děkuji za odpověď

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Pominu-li dva nesmysly - 1. napájet notebook z 2kW měniče a 2. napájet notebook z měniče 24V->230V a adaptérem zpátky na 19V, tak by čistá sinusovka mohla pomoct.

Osobně bych to ale zkusil napojit přes prodlužku normálně do zásuvky (tam čistá sinusovka je), jestli to bude hrát normálně. Problém totiž může být i jinde.

A jinak bych doporučil zakoupit k notebooku měnič napětí přímo do auta.

hodnocení

Samozřejmě že v normální zásuvce to bude hrát bez problémů. Měnič s čistou sinusovku má ale proti zásuvce ještě motorek který ho chladí. A ten asi dělá ten zvuk.

hodnocení

0x

Také jsem řidič kamionu a souhlas s mikihansem.Proč si "topit"v kabině a huntovat zbytečně baterku měničem,když v zásuvce je 24V?Mám něco podobného (90W) a notebok na normání použití to v pohodě utáhne.Ale nevím co jím všechno napájíš.

alza.cz/...

doplněno 20.06.18 20:48:

Ne nezkoušel ,měl jsem repráčky přímo do USB netobooku

hodnocení

Není samozřejmě jen na noťas ale i na mikrovlnku, kávovar a konvici. Máme tady dobré baterky ale mě to dělá problém jen s tím noťasem. Proto se na to ptám. A ty jsi zkoušel propojit ten svůj noťas přes AUX s rádiem? Bzučelo to nebo ne?

hodnocení

0x
Já si spíše myslím že problém bude jinde. Měnič je spojený s kostrou baterií a rádia. A ty pak spojíš ještě výstup měniče zpět na vstup přes audio kabel do rádia. Zkus měnič z jiných baterií. Jednoduše aby radio bylo na jiných baterkach než měnič a notas.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]