Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
V koupelně mám - v kombinaci se světelnými vypínači - na světelném okruhu instalován kolébkový vypínač ventilátoru (Kanlux). Asi 4 roky po první instalaci ventilátor přestal běhat (odešla nespecifikovaná součástka). Instaloval jsem nový, nejde však stiskem vypínače sepnout. Pokud však shodím a opětovně nahodím jistič, ventilátor se automaticky a jednorázově rozeběhne (bez stisku spínače). Spínače jsem rozebral, dotáhl šroubky; žádné ožehnutí součástek jsem nezaregistroval.
V čem je problém: poradíte, prosím?
Dejte typ starého i nového ventilátoru; schéma si už najdeme (nový ventilátor může "mít více svorek", bude to pravděpodobně jiný typ, než původní); jsou ventilátory s časovačem (to by mohl být váš případ, tedy není správně zapojen), dále ventilátory s vlhkostním čidlem, s čidlem i časovačem...Původní ventilátor jste zapínal i vypínal tím kolébkovým vypínačem? Popište trochu podrobněji...
podle toho shození jističe to vypadá, že máte tlačítko s přepínacím kontaktem /v klidu sepnuto/ a když shodíte a nahodíte jistič uvede se ventilátor do chodu. Nebo je kontakt tlačítka spečen..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.