Nejste přihlášen/a.
Zdar všichni, nedávno jsem se doslechl, že bysme správně měli používat originální nabíječku, kterou jsme dostali k součástí balení a jiné zdroje energie jako třeba USB PC, bezdrátové nabíjení a tak dále... že to vlastně nefunguje úplně správně. Pak se ptám kolegy, který se v tom více vyzná a ten mi říká, že se to týká jen těch laciných power bank, jenž můžou mít vadné kondenzátory a ty dražší co mají značku jako třeba ADATA, tak je to v pohodě.
Jak to vlastně je? Myslíte, že baterka pracuje správně jen s originální nabíječkou v zásuvce?
Nabíječka je v mobilu. To, co se k němu připojuje je síťový zdroj. Dnes většinou s USB výstupem. Nabíjení řídí mobil, jiný zdroj znamená nejvýš delší nabíjení. Pokud jde o životnost akumulátoru - nejvíc mu škodí hluboké vybíjení a přehřívání. Přílišnému vybití zabrání mobil. Důkladné přehřívání zajistí uživatel, který nechá mobil coby navigaci v autě za sklem ..
Já používám to co je zrovna po ruce, délka nabíjení závisí akorát na tom jestli to má 2A jako originál a nebo méně pak to samozřejmě trvá déle. Powerbanku mám za 10 dolarů z Číny s výstupem 2A a i přes ni se nabije stejně rychle jako ze zásuvky.
Mobil nabíjím tím, co mám po ruce, obvykle PC, ntb nebo power banka a kromě rychlosti nabití nepozoruji žádný rozdíl.
Baterka mobilu obvykle neobsahuje elektroniku a je jí celkem srdečně jedno, čím ji nabíjíte, pokud má ten "nabíječ" odpovídající parametry.
@rqts: Když vynechám vibrátor, rád se nechám poučit, jakou.
Ja si myslim ze spotrebic tim myslim jakykoli na baterie by mel mit takovou kapacitu akumulatoru aby vydrzel fungovat bez techto udelatek.Mobil mi vydrzi treba tyden a to je taky rozhodujici parametr kdyz doslouzi a shanim novy.Proc vyrobci davaji akumulatory s malou kapacitou jen aby snizili hmotnost na ukor vydrze?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.