Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je správné nabíjet mobil power bankou?

Od: ko123 odpovědí: 13 změna:

Zdar všichni, nedávno jsem se doslechl, že bysme správně měli používat originální nabíječku, kterou jsme dostali k součástí balení a jiné zdroje energie jako třeba USB PC, bezdrátové nabíjení a tak dále... že to vlastně nefunguje úplně správně. Pak se ptám kolegy, který se v tom více vyzná a ten mi říká, že se to týká jen těch laciných power bank, jenž můžou mít vadné kondenzátory a ty dražší co mají značku jako třeba ADATA, tak je to v pohodě.

Jak to vlastně je? Myslíte, že baterka pracuje správně jen s originální nabíječkou v zásuvce?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Telefonu, kameře nebo čemukoliv jinému je zcela jedno z čeho se nabíjí. Pokud je to nějaký lepší zdroj, který dle standartu drží napětí v rozmezí 4.75V až 5.25V pak je to naprosto vporadku. Levnější hlavně čínské nabíječky jsou schopny jít i na méně jak 3V a to je špatně. Akumulátoru je vcelku jedno k čemu je připojen, pokud se dodrží napětí. Jediný rozdíl je pak v proudu jaký dokáže nabíječka dodat. Pokud je slabší (třeba max 500mA) tak bude nabíjet dlouho, pokud je silnější (typicky 1.5-2A)pak rychle. Taky záleží na kabelu usb. Můžu mít silnou 2A nabíječku, která bude s originálním kabelem nabíjet rychle a s levným nebo jiným pomalu. Záleží jak to vyhodnotí telefon. Některé telefony (typicky iPhone, Sony apod) si dokonce hlídají originální nabíjecí kabel a s jiným se nenabiji.
USB v počítači dává 100mA a pokud se telefon dobře identifikuje tak počítač dovolí 500mA. I sám telefon dokáže poznat Da je připojen k počítači nebo nabijecce a podle toho zvolí nabíjecí proud.

hodnocení

1x

Nabíječka je v mobilu. To, co se k němu připojuje je síťový zdroj. Dnes většinou s USB výstupem. Nabíjení řídí mobil, jiný zdroj znamená nejvýš delší nabíjení. Pokud jde o životnost akumulátoru - nejvíc mu škodí hluboké vybíjení a přehřívání. Přílišnému vybití zabrání mobil. Důkladné přehřívání zajistí uživatel, který nechá mobil coby navigaci v autě za sklem ..

vernon
hodnocení

1x
Není to nabíječka, je to zdroj. Nabíjecí obvody jsou v telefonu...

mathew
hodnocení

0x

Já používám to co je zrovna po ruce, délka nabíjení závisí akorát na tom jestli to má 2A jako originál a nebo méně pak to samozřejmě trvá déle. Powerbanku mám za 10 dolarů z Číny s výstupem 2A a i přes ni se nabije stejně rychle jako ze zásuvky.

ko123
hodnocení

Děkuji za informaci, jenže já jsem se ptal, jestli je správně obecně používat k nabíjení jiné zdroje energie, než originální nabíječku, jenž je součástí balení k telefonu.

hodnocení

0x

Mobil nabíjím tím, co mám po ruce, obvykle PC, ntb nebo power banka a kromě rychlosti nabití nepozoruji žádný rozdíl.

Baterka mobilu obvykle neobsahuje elektroniku a je jí celkem srdečně jedno, čím ji nabíjíte, pokud má ten "nabíječ" odpovídající parametry.

doplněno 19.06.18 10:23:

@rqts: Když vynechám vibrátor, rád se nechám poučit, jakou.

rqts

Jen malá nesrovnalost, baterka mobilu obsahuje elektroniku vždy.

@satam akumulátor v mobilu obsahuje minimálně základní ochrany proti zkratu, nadproudu a přepětí.
vernon
V každé Lipol a Liion baterii je čip. Elektroniku neobsahují jen modelářské akupaky.

mot
hodnocení

0x
je to uplne jedno, navic je to uz vsechno sporebka, ktera brzy odejde...

bbbb
hodnocení

0x

Ja si myslim ze spotrebic tim myslim jakykoli na baterie by mel mit takovou kapacitu akumulatoru aby vydrzel fungovat bez techto udelatek.Mobil mi vydrzi treba tyden a to je taky rozhodujici parametr kdyz doslouzi a shanim novy.Proc vyrobci davaji akumulatory s malou kapacitou jen aby snizili hmotnost na ukor vydrze?

jurajjuraj*
hodnocení

0x

kde je napsane ze v tom ADATA nemuze odejit kondenzator? a co si taky budem povidat, dneska i super velci vyrobci nakupuji v cine a perou na to svoje nalepky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]