Dobrý den, ve starém telefonu jsem často využíval nápovědu slov při psaní textů, tzv. našeptávání. Stačilo napsat asi 3 písmena a už jsem v lišťě nad klávesnicí viděl slovo, které potřebuji. U nového telefonu tomu tak není. Čím to je? Pamatuje si telefon napsaná slova a ta se mi budou následně zobrazovat? Teď napíšu třeba 4 pismena z 5 a telefon mi správné slovo stejně neporadí. Jsem zvyklý psát bez diakritiky s tím, že telefon ji doplňuje. Stejně tak mi opraví případné chyby. Čím to, že to u nového telefonu nefunguje? Je možnost toho nějak docílit? Děkuji za odpovědi
Předpokladam že máte android. V nastavení je možnost zaškrtnout opravu chyb pod záložkou Jazyk a zadávání. Tam je kontrola pravopisu a vedle ikona na rozkliknutí dalšího nastavení. Pokud ani pak nebude funkce slovníku stačit, dá se použít jiná klávesnice která má vlastní funkci paměti nejpoužívanějších slov například Fleksy.
hanesz*
První variantu mám spuštěnou. Kontrola pravopisu Android (AOSP). Toto má ke kontrole využívat kontakty v seznamu kontaktů. Nic jiného tam není ani nejde zaškrtnout. Zkusím tedy stáhnout jinou klávesnici. Děkuji.
Ta moje Fleksy je hodně chytrá ale dost tvrdohlavá. Pamatuje si které písmeno nejčastěji pletu s jiným a po několika opravách už to pak dělá za mě. Někdy je to protivné , když například bezhlavě vyměňuje že za tě ale na druhou stranu zase háčky a čárky doplňuje sama velmi dobře.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.