Dobry den, Chtěl bych se zeptat zda existuje nějaké relé, které vyšle impuls až když je vstupní impuls delší než X minut. Jde mi i to že mam v koupelně větrák s dojezdem napojen na impulz z osvětlení a trochu mě štve že se furt zapíná i když tam jen pro něco jdu. Existuje tedy něco, co bych zapojil před ventilátor aby se zapnul až když se tam bude svítit třeba déle než 5 minut? Děkuji za odpovědi
Multifunkční časové relé tohle umí. Mám tu jedno běžné na DIN lištu do rozvaděče a podle funkcí to zvládá. Čas se dá nastavit a funguje to zároveň tak, že po vypnutí vypínače (pokud jím budete relé ovládat přes ovládací vstup, ne zcela odpojovat od napětí) bude nastavenou dobu i ventilátor "dobíhat".
Pro vás bude ideální asi něco takového elkoep.cz/... pro instalaci přímo pod vypínač
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.