Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nokia 2700c a paměťová karta 32 GB

Od: aron* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, používám starý telefon Nokia 2700c bez sim karty jako mp3 přehrávač. Mám v něm micro SD kartu o velikosti 16GB a funguje bez problému. Chci si koupit kartu o větší paměti, alespoň těch 32GB, ale prý tyhle karty nemusí ve starších typech telefonů fungovat. Je to pravda?

V manuálu k telefonu se píše, že telefon podporuje SD karty o velikosti maximálně 2GB. umobil.cz/... Jak to tedy, že mi tam ta 16GB funguje? Díky za rady.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, v návodu se píše o SD kartě 2 GB, protože možná v té době na trhu ani SD karta 16 GB ještě nebyla. SD kartu 32 GB už zřejmě mobil nenačte - je to loterie. Mám foto rámeček, kde 16 GB je bez problémů, ale 32 GB sice najde, ale jen některé soubory (tak ji tam raději nedávám). Zdravím!

doplněno 13.06.18 19:08:

aron - a nemáte pro ní při nejhorším jiné využití (v PC apod.)? Asi by mohla být doma, když je za dobrou cenu.

doplněno 13.06.18 19:17:

aron - jo jo, každá nová úložná kapacita se doma jednou hodí.

aron*
hodnocení

Díky za odpověď. Loterie.. Tak teď uvažuji jestli do té 32GB jít. Zítra je v akci, tak jsem ji chtěl koupit :(

aron*
hodnocení

Asi ano. Koupím ji, je za 359kč. Původní cena byla 699kč. Když nepůjde, tak ji schovám na horší časy.

359 Kč není žádná akce, původní cena je hodně nadstřelená, jako ostatně skoro u všeho v akci. Za tu cenu se prodává Samsung MicroSDHC 32GB naprosto běžně.

aron*
hodnocení

Asi ano, na různých eshopech se dají koupit levněji, ale když k tomu připočtu poštovné, tak mě to možná nějak na tu cenu vyjde.

rqzs
hodnocení

2x

Jde o rozdíl mezi kartami SD a SDHC, SD karty jsou do velikosti 2GB, proto tento údaj. Jestliže telefon pobírá 16GB, což je SDHC, něl by si rozumět rovněž s SDHC 32GB. Proč je tam údaj 2GB můžeme jen spekulovat, pravděpodobně nemá telefon kompatibilitu s SDHC deklarovanou, takže je to jen takové plus k dobru. Nebo tvůrce návodu vsadil na jistotu, protože věděl, že do 2GB je to SD a tu telefon zcela jistě pobere. Pozor na vysoké kapacity, to jsou SDXC a ty tento telefon zcela určitě nepochopí.

aron*
hodnocení

Taky děkuji za odpověď. Jak píšu výše, zítra kartu koupím a snad to pojede.

hodnocení

0x
Po pár minutách hledání jsem zjistil, že někomu výjimečně funguje 16Gb karta s občasnými problémy, jako je unmounting a nezobrazeno všech souborů.
Bez problémů prý do 8Gb.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]