Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mokrá zástrčka

Od: pajdass odpovědí: 7 změna:
Zdravím, dneska se mi stala nehoda. Zástrčka od pájecího pera mi spadla do vody a ponořila se tam. Je ještě ok nebo ji musím vyměnit? Díky.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Nechat vyschnout a normálně používat. Pokud je to celoplastová nerozebiratelná vidlice, tak se dovnitř voda nedostala.

hodnocení

4x

Nic se neděje. Mně padají na zahradě do vody zástrčky od něčeho, dost často. Nestrkat hned do elektriky, nechat uschnout a je to.

111®
hodnocení

0x

a proč by neměla po vysušení dál fungovat?

pajdass
hodnocení

Děkuji. Vysuším a vyzkouším.

hodnocení

0x

Pokud to bylo skutečně do vody, tak nechat vyschnout a není co řešit. Jestli to ale bylo do jahodového sirupu, nebo instantního kafe, tak rozebrat (pokud to jde), důkladně vymýt čistou vodou a nechat uschnout. Po uvedení do původního stavu opět není co řešit. *frajer*

Tak pokud to bylo cokoliv mimo čisté vody, doporučuju pečlivě vyčistit i když třeba nebude nic zvláštního vidět. Nevím co máte za emulzi, ale jestli není ředitelná vodou, tak příslušným rozpouštědlem (lihem?) a kartáčkem a následně pod tekoucí vodou. Jinak to může třeba i po hodně dlouhé době dělat neplechu.

pajdass
hodnocení

Nejspíše emulze to byla. To by mělo být ok ne?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]