Hezkou neděli všem, po bouřce nám přestala fungovat televize. Červené kontrolní světýlko pouze bliká. Je šance, že ještě půjde tv za rozumné peníze opravit, nebo je s ní ámen?
Dobrý den, ještě zkuste tu TV zcela odpojit od proudu (vytáhnout přívodní kabel ze zásuvky) a po chvilce znovu připojit a zapnout. Jinak, když nevíme, o jaký typ TV se jedná, kolik stála nová a jak je stará (a jak dlouho používaná), tak těžko posoudit cenu opravy. Zdravím!
o a dobré je vědět jestli byla při buřce puštěná, nebo ne, jastli byla odpojena od sítě nebo ne, jaká je anténa, pokojová nebo STA..podle toho by se dalo posoudit c odešlao. U STA ba si odešel tuner, a u zapojení do sítě asi napájecí díl.. za provozu možná oboje.
Už jsem to řešil z O2 i UPC, kdy prásklo a šlo to po jejich drátech.
V jejich prospěch bohužel mluví zákony. Jedná se o vyšší moc, za kterou není nikdo odpověden. Člověk by musel dokázat, že třeba rozvody UPC jsou v rozporu se zákony-normou a tím vystavili koncového uživatele vyššímu riziku škody.
Nereálné.
ruby
03.06.18 13:12
Škoda :/
olinl
Je to jasné-svést to na vyšší moc v dnešní době přepěťových ochran, to se tedy hodně divím. Na školení před čtyřmi roky nám radili, dávejte přepěťové ochrany všude, ale mimochodem neradili, kde na ně vzít peníze a jak ty lidi k tomu přimět, aby si ten zbytečně předražený výrobek nechali nainstalovat. Člověk tak nějak počítá s tím, že je vše "zabezpečené" a ono prd. Tak to bych se šel poradit k antenářům, co všechno a jak ochránit před další vyšší mocí-vlastně přepětím. Myslím si, že ruby takto nedopadla sama, že to schytali i sousedé..
U nás před 2 dny, bouřka tu uplně blízko nebyla, ale na vteřinu vypla elektrika, ale pc už jsem zapnout nemohl. Zkoušel jsem znova ze zásuvky a všechno možné, ale nic..Pak z ničeho nic druhý den, kdy jsem se ráno probudil, zapl pc a vše normálně naběhlo. Zkuste chvíli vydržet.
olinl
Zdroje v počítači mají ochranu, že nezapnou při krátkodobém výpadku elektriky ihned, ale až za deset, patnáct minut. To už jsem bohužel párkrát také zjistil na vlastní kůži..
Děkuji. Přívodní kabel odpojen při bouřce byl. Tv ale byla propojena s modemem od UPC, který v síti zapojen byl a také odešel. Ten už nám UPC vyměnili. Tv je plochá, Samsung. Pc kolem 10 tis. před cca 3 lety.
olinl
Nejsem si úplně jist, jestli by to neměla zaplatit UPC, protože ta pecka přišla po drátech společnosti UPC. Už se to párkrát stalo, ale nevím jak to tenkrát dopadlo. Chce to případně posudek/vyjádření Tv servisu/opravny, aby UPC nemohla "couvnout". Pokud se televize nerozjede, volal bych UPC, co s tou televizí, jestli chtějí onen posudek z Tv servisu. Typuji, že opravu v případě nastalé poruchy z jejich strany UPC ráda uhradí..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.