Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čidlo meteostanice Hyundai

Od: karlosdos* odpovědí: 10 změna:

Mám meteostanici Hyundai Senzor 823,nevím co v tom čidle znamená tlačítko TX a stupně 1,2,3.

Ukazuje mi to pořád špatnou teplotu,neodpovídá proti lihovému teploměru.

Už jse koupil jiné čidlo a to ukazovalo dobře jen týden,po bouřce to zůstalo na 53st.C.

Poraďte mi někdo prosím,čím to může být,?

Děkuji.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

olinl
hodnocení

1x
TX je transmission-přenos= tlačítko k přezkoušení komunikce mezi meteostanicí a vysílačem údajů o teplotě. Ty tři stupně (1-2-3 ) jsou vysílací kanály(frekvence), když používáte jedno, dvě či tři čidla v okolí domu. Pokud zlobí výrobek a je v záruce, reklamovali bych. Jinak koupit nové a případně reklamovat také.
karlosdos*
hodnocení

Reklamovat těžko, koupil jsem přes internet, nejdražší byla pošta.

olinl
Zkus přendat čidlo do stínu nebo zastínit-podle návodu. Pokud se čidlo ještě nerozeběhlo, zkusil bych vyndat na minutu baterie a znovu nasadit. Potom bych zmačkl TX kvůli vyzkoušení spárování s meteostanicí.

111®
hodnocení

0x

to může být různé, většinou termistor, ale může to být i dioda, nebo trantistor, zkusit změřit to staré čidlo

karlosdos*
hodnocení

Jak laicky změřit? Dioda bliká v určitém intervalu,nemůže být něco také s tou stanicí,co si to čte?

Za krátkou dobu dvě čidla,to je trochu divné.?

doktpr365*
hodnocení

0x

Co píšou v manuálu,nepřeskočí ti to ze °C naF. Jinak manuál je zde

euronics.cz/...

karlosdos*
hodnocení

z TOHO MANUÁLU NIC NEVYČTU,TEN MÁM.

111®
hodnocení

0x

nesignalizuje to slabu baterku?

karlosdos*
hodnocení

baterie jsou nové.

111®
hodnocení

0x

čidlo není celá krabice venku ale to co je na drátku u toho, to se dá změřit Ohmetrem, nebo ho zkusmo ochladit ledem, případně ohřát v teplé vodě. Je-li tam termistor mělo by to reagovat, a pokud budete měřit odpor, měl by se měnit, samozřřejmě se zpožděním

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]