Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Windows phone 8,1

Od: markkko* odpovědí: 7 změna:
Dobrý den! Nejmenovaná osoba přechází z tlačítkového telefonu který neměl ani fotoaparát na dotykáč. Vybrala si s operačním systémem Windows phone 8,1 Má cenu objednávat mobil s Windows phone 8,1 když už není podporován Microsoftem? Vůbec tomu nerozumi a nevím jak důležitá je ta podpora. Díky za odpovědi.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kiki*
hodnocení

2x

Nevím, jak stará ta nejmenovaná osoba je a k čemu všemu chce telefon využívat, ale shrnula bych to asi tak, že na volání a posílání sms dobrý, ale to je tak všechno. Foťák není bůhví jak kvalitní a hlavně - bez podpory Microsoftu nefungují žádné aplikace, viber, whatsapp, messenger apod. takže podle mě je tento telefon už téměř k ničemu *nevi* Lze sehnat lepší telefony za přijatelnou cenu :)

Bohužel je to mrtvý systém. Podpora aplikací končí i u Windows 10 - už nefunguje bankovnictví a teď čekám, kdy to zabalí i Mapy od Seznamu.

praivo*

Foťák že není kvalitní? WP8.1 měla Lumia 1020 PureView, jeden z nejlepších fotomobilů vůbec! A WP8.1 se skoro na všem dá upgradovat na W10M, kde všechny 3 uvedené aplikace fungují, funguje i bankovnictví (alespoň mBank a KB) a OS stále dostává bezpečnostní aktualizace a ještě nějakou dobu je dostávat bude. Nejlepší mobilní OS současnosti to není, ale stále je naprosto bez problémů použitelný.

markkko*
hodnocení

Musíte lépe číst! Tlačítkový telefon který neměl ani foťák.

petan86*
hodnocení

1x

Dobrý den, bohužel windows phone, je dnes už mrtvý systém a doprodávají se poslední kusy. Sám ho mám a používám, nejsem moc naročný uživatel, ale jsem s ním čím dál méně spokojený , protože spousta aplikaci už nefunguje nebo nefunguje tak jak by měla. Už pomalu pokukuji po novém s androidem :)

Rozhodně doporučte system Android, i z toho důvodu že dejme tomu za 5 let bude potřeba nový mobil a dle mě defakto nové na prodej nebudou a bude muset stejně přejít na android a učit se s ním.

Jinak souhlasim s kiki, na volani a sms dosačujíci, ale to muže rovnou zustat u tlačitkového :)

vilik*
hodnocení

0x
Ono je dost důležité, co chce s telefonem dělat a jaké má na to finance.
Sám jsem z 8.1 přešel před rokem na W 10 a žádná služba mi nechybí. Aplikace totiž nepoužívám. Naopak třeba ocením MS Office a Outlook. Kolikrát doma ani nezapnu pc, protože na zprávy, e-mail, základní vyhledávání a například poradnu mi lépe vyhovuje mobil. A fotky mám minimálně srovnatelné s dalšími třemi mobily s androidem v naší domácnosti. Na opravdové focení mám foťák.
Ale je pravda, že sám bych si nyní už koupil něco jiného, například něco s větší operační pamětí od xiaomi.

hodnocení

0x

Pokud dnes kupovat telefon, tak už Windows systém nebrat. Také jsem před časem tento telefon měl, byl jsem spokojen, ale jak "prosáklo", že bude podpora končit, včas jsem se ho zbavil, dokud bylo výhodné prodat ho. Nyní mám Huawei P9 Lite a jsem velice spokojen. Stále je na trhu a za solidní cenu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]