Nejste přihlášen/a.
Je to samozřejmě rozumnější řešení, sposta výrobců ale použití prodlužováku nepovoluje. Je to taky navýšení rizika následné poruchy a případného požáru. Někdy na spoj neni ani místo - za linkou atp.
Toto není možné jak ve vztahu k záruce - je to zásah uživatelem ani ve vztahu k legislativě, je to modifikace. Realita je, ale, taková, že když rozšroubujete telefon, pošlete ho do servisu na záruku a oni to zjistí, vrátí ho bez opravy zpět se zamítlou zárukou, protože je to pro ně jednodušší. Kdežto když přijde nekdo opravit pračku, je to většinou někdo smluvní, ne přímo zaměstnanec výrobce a přijde obyčejně do Vašeho bytu. Prro něj je jednodušší nad tím přivřít oko, není-li to prasárna, než se dohadovat s protivnym majitelem a ve finále dostat zaplaceno méně za skoro stejný strávený čas, protože nic neopravil, ale dojet tam musel.
Zásahem do pračky ztrácíš záruku vždycky. Jestli ti po takovém zásahu záruku uznají nebo odmítnou je pouze na nich.
Já znám řešení "po česku". Koupit si pořádnou přívodní šňůru i s vidlicí, na konec šňůry nalisuješ kabelová očka. Pak opatrně odšroubovat kryt (většinou je to horní deska pračky) a odpojit krátkou šňůru na svorkovnici. Na svorkovnici připojíš novou šňůru a pračku uzavřeš krytem. Starou šňůru si musíš schovat, protože pokud bys chtěl reklamovat, tak ji tam musíš namontovat zase zpátky.
Správně odpověděl Ladin.Já jsem novou pračku instaloval v kuchyňské lince,Udělal jsem si prodlužovačku a protože jsem ji potřeboval protáhnout skrze stěnu,uříznul jsem koncovku.Protáhnul stěnou a na uříznutý konec namontoval novou vidlici.Pak jsem s hrůzou konstatoval,že jsem uřízl koncovku z pračky,.Tak jsem prodloužil přívod z pračky až za stěnou a pračku mám, bez záruky.Na štěstí už šestý rok jede jako divá a je mi to fuk.
JABRAKA
Zelektrikářského hlediska je to takto: Výrobek je zkoušen na bezpečnost se šňůrou řekněme 1,5m a vyhověl. Se šňůrou 3m by vyhivět nemusel. Je to o dovoleném dotykovém napětí na kostře v případě poruchy. Nejsprávnější řešení je vysekat zásuvku!.. Použití prodlužky je stanoveno na doby nezbytně nutnou, tím se rozumí doba praní a pak odpojit. Samozřejmostí je, že průřez vodiče prodlužky musí ýt vyšší, v nejhorším stejný jako spotřebiče. Průřez 2,5mm2 vyhoví většinou vdy pro domácnost.
Děláte z toho příliš velkou vědu. Také jsem koupil novou Whirpoolku a měla kratší šňůru než ta stará pračka. Tak jsem koupil krátkou prodlužovačku na 16 A proud a pověsil jsem ji u pračky na dlaždičky. Do té jsem zasunul zástrčku od pračky a peru už takhle druhý rok bez problémů. Prostě výrobci šetří na všem, i na šňůrách
Ano, můžeš si tam dát i jiný kabel a záruku tímto neztratíš. Pokud se projeví závada vlivem tvého zapojení nebo špatné šňůry, pak opravu budeš muset hradit ty. Pokud odejdou ložiska nebo motor tak je to pořád záruční oprava a pčívodní kabel s tím nemá nic společného.
Mně by se s tím nechtělo hrát a dal bych prodlužovačku o které se tu píše.
A mimochodem, aby bylo jasno, ve většině návodů je napsáno, že prodlužovací kabel je nepřípustný, tedy porušení záručních podmínek. Tak dělej jak chceš.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.