Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Smart tv 4k problem

Od: charger® odpovědí: 18 změna:

ahoj

chtel bych se zeptat. mám TV smart samsung 4k . a když tam dáte jakýkoliv program , tak ten obraz je nepřrozeně čistý . není to jako když mate klasickou tv tak každy ten film nebo serial má jinou grafiku jak to je natočený ale tahle tv to prostě moc vyčistí a je to takový nepřirozený y jejich pohyby . je to jako kdyby to bylo natočený na kameru domáci až takhle ten obraz to čistí. to dělaji vsecky 4k tv? nebo jen tahle?:( nemuzu si nato zvyknout . a co nastavení?

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Jinak tohle je přesně důvod, proč jsem šel radši do Full-HD televize. Když se za podobné ceny dají koupit FHD a 4K televize, je jasné, že u těch 4k to musí být na úkor něčeho jiného... Mám 125cm televizi, dívám se na ni asi ze 3,5 metru a absolutně nevidím důvod, proč bych potřeboval 4k rozlišení. Že bych si jednou za čas mohl stáhnout 4k film, nebo se podívat na 4k video na youtube? Úžasné, ale když nebudu sedět míň než dva metry před televizí, tak ten rozdíl stejně nepoznám. A rozhodně je lepší chytat vysílání v nativním rozlišení televize, než to potom interpolovat a zbytečně si tím ještě kazit kvalitu :)

Zlatá slova.
Řešil jsem to vloni stejně. Jen sehnat alespoň 50 palcovou televizi která nemá 4k je čím dál tím větší problém.
krtek66

bez ohledu na to jaký signál tam pouštíš, jestli 1080p nebo 4K tak ta televize má na to uzpůsobený i panel a další věci, takže ve výsledku budeš mít kvalitnější obraz i na tom 1080p. Např. barvy, sytost, svícení a podobně...a ano, jak jsem psal už dříve... 99% uživatelů nepoznají rozdíl. Proto taky stahují filmy z uložta v kino ripech, protože to má pár Mega a myslí si co nemají:-D

mathew
hodnocení

2x

To jste si tu televizi objednal v eshopu aniž by jste se podíval jaký má obraz? Pokud ano tak nevím na co si stěžujete a pokud se vám v obchodě zdála OK tak si poštelujte nastavení

Taky jsem objednával TV aniž bych ji předtím viděl. Od toho je možnost do 14 dnů odstoupit od smlouvy. Pokud mi něco nevyhovuje, vrátím to.
krtek66

99% uživatelů televizí vůbec neví co kupuje...vždy naletí prodejcům, kteří je uchlácholí buď podobou ceny nebo pofiderní kvality a pak jsou zklamáni, že to neumí to nebo tamto...Kupují si 4K televize na machrování před sousedy nebo návštěvami, ale nikdy si tam nic ve 4K nepustí, takže neuvyužijí ten potenciál tv. Pustí si tam zprávy, ordinaci nebo ulici a v lepším případě nějakej kino rip z uložta, protože měl málo mega na stažení a byl dostupný. Taková je realita.

hodnocení

2x

Ale vy totiž máte zapnutý tzv režim true motion nebo clear motion rate (různé TV mají tuto funkci pod jiným názvem). Souhlasím s tím, že kromě sportovního vysílání se na něj nedá vůbec koukat, na filmy už rozhodně ne. Zapněte si v menu obrazu jiný profil, nebo ten stávající upravte (vypnout true motion).

hodnocení

2x
Zkuste vyfotit jak to vypadá, a opravdu projeďte nastavení, protože tam můžou od výroby být pozapínana různá vylepšení obrazu, která to ve výsledku můžou ještě zhoršit.

hodnocení

1x
Co pohledat v nastavení obrazu? Vypnout všechna vylepšení, redukce šumu a takové.

hodnocení

1x

Kúpili ste si 4K smart televízor a až na pár výnimiek kanálov v 4K rozlíšení nik v Čechách alebo na Slovensku nevysiela.Televízor si to rozlíšenie počítačovo upravuje a preto je to neprirodzené.Niečo ako nekvalitne spravený Photoshop.Vysiela sa v SD a HD kvalite a na to postačuje Full HD rozlíšenie.

hodnocení

Díky konečne rozumný komentář a k věci . Takže dokud např tv nova nebude vysílat v 4 k bude to furt takovýhle :(
Pořád nevíme co přijímáte. Základem pro takovou televizi a slušný obraz je chytat DVB-T2 vysílání v HD.
krtek66

charger: a co jsem ti tu psal už dřív?..*alene*

krtek66
hodnocení

0x

při vší úctě...píšeš jak hotentot...vůbec nevím na co se ptáš..*nevi* mám taky Samsung 4K TV, signál my jde digitálně a většina kanálů už má HD vysílání. Tzn. všechny seriály a filmy, které jsou starší než doba kdy bylo standard 1080p,což je teď maximální rozlíšení ve kterém televize vysílají, jsou digitálně přerendrované do vyšího rozlišení a vyčištěné od šumu a zrnění způsobeného nekvalitní tehdejší technologií...např. staré kultovní pohádky

rv*
hodnocení

0x

Pokud přijímáte pozemní vysílání v nízkém (SD) rozlišení, tak v tom vypadá obraz na velké televizi vždy špatně s nedostatkem detailů. Na počítači některé přehrávače do takového obrazu uměle přidávaly šum, protože pak ten nekvalitní obraz vypadal subjektivně lépe.

Jinak samozřejmě jde experimentovat s nastavením obrazu v menu televize.

hodnocení

Jo mame hd vysílání tak proc to furt je takový?
krtek66

protože to ta TV softwarově vylepšuje..už jsem ti to psal!

Protože nečteš, co ti tady kdo píše a nechceš tomu rozumět. Pak je každá rada k ničemu a v tom případě se neptej, proč je to furt takový...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]