Nejste přihlášen/a.
Tohle jsem našel v pozůstalosti . Mohl by mi někdo vysvětlit k čemu je toto zařízení je určeno. Na Googlu jsem našel jen samé maďarské stránky a nikde nebyl popis funkce nebo užití tohoto zařízení. Děkuji.
To, co je na obrázku je generátor tónů. Používám jej k radiostanici KV (27 Mc) Pokudchci volat kolegu na síti, přiložím spodní stranou s reproduktorem na mikrofon a číslicemi zadán kombinaci protistanice. Stejně tak i já mám ve své radiostanici kód, kterým se otevře moje stanice a upozorní zvukově, že mne někdo volá. (mezi radioamatéry se tomu říká pípák) Tóny přiřazené číslicím jsou shodné s telefonem s impulzní (tónovou) volbou.
Zdavím Eman
Pánové si dávají záležet na tom, aby jejich výklad vypadal co nejprofesionálnějc, ale že to neznalý asi nepochopí je jim fuk .
Takže se pokusím o zjednodušený výklad: Digitální telefony (pevná linka) umí spoustu služeb. Tyto služby ovšem potřebují tak zvanou "tónovou volbu" (například "chcete-li pokračovat, stiskněte dvojku"), kterou staré releové ústředny neuměly. Aby se služby daly použít i z těch starých telefonů, používala se tahle krabička. Po navázání spojení s příslušným protějškem se přiložila na mikrofon telefonu a stisknutím příslušných tlačítek se na linku vyslal příslušný akustický signál. Ten byl stejný, jako kdyby se volilo přímo z klávesnice digitálního telefonu. V současné době nemá tohle zařízení absolutně žádný smysl, ledaže byste chtěl do sítě připojit historický telefon s vytáčecím číselníkem.
111 - No to je možné, ale tazatel chtěl stručně a polopaticky vysvětlit, k čemu ta věc slouží. Myslím, že podrobné technické údaje ho zas tak moc nezajímají a spíš mu udělají v hlavě zmatek.
Je to stejné, jako když se tu před pár lety objevil dotaz "co to je" (šlo o skříňku drážního zabezpečovacího zařízení) a kdosi mu začal vysvětlovat, kolik závitů mají jednotlivé cívky uvnitř krabice a čím jsou utěsněné průchody vodičů.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.