Nejste přihlášen/a.
Zdravím, mám na opravu tuto TV. Byla špatná základní deska. Po nějakém čase jsem koupil tu samou TV s prasklým displayem. Vyměnil jsem v mojí TV vše, tedy Zdrojovou , základní desku, T-CON i všechny vodiče a TV už nebliká (chybové kódy) kontrolka, jen trvá asi půl min. než se objeví a poté jde zvuk je vidět podsvícení, že jede i ambilight jede, jen nejde obraz. Po prvním zapnutí po kompletní výměně se obraz rozjel a pochvilce začal slábnout až už zmizel a nejde. Máte někdo nějakou zkušenost s tímto problémem? Budu rád za všechny názory
Udělal jste chybu, že jste zmatečně začal měnit veškeré desky mezi televizory. Evidentně tomu moc nerozumíte, raději jste to měl svěřit někomu, kdo má potřebnou měřící techniku a servisní vybavení a kvalifikaci pro Philips. Nyní je možné, že jste ze dvou televizorů udělal šrot. Každá obrazovka je jiná (třeba jiná výrobní série, nebo výrobce), následně se kalibruje a nastavují její parametry do pamětí na deskách. Je možné, že se buď neodborným nastavením- ve vašem případě zmatečnou výměnou, něco zničilo, nebo se v této závislosti nastavení v nějaké desce vrátilo do nulového nastavení. Bez měření je těžko takhle radit.
Dobrý den, nějakou dobu TV již servisuji a display je totožný. Jen jsem potřeboval vědět, zda neodešla znovu základní deska. Zdrojovou jsem měřil a nevykazuje odchylky, Schéma mám jen k této. Nejsem si jist, zda nebyla základní deska nakoplá. Mám jí bohužel zastavěnou jinými TV a nelze se k ní jen tak dostat. Jinak bych zkoušel dál.
Pokud máte se servisem TV zkušenosti, potom se divím, že jste udělal takovou fatální chybu, jako je nerozvážné přehazování desek bez důsledného měření a diagnostiky (když něco měřím, tak jsem na 90% přesvědčen, že je měřená součástka špatná nebo není, navíc říkáte, že máte i sevisní dokumentaci, tak to je potom školácká sranda). Dále se divím, dle Vašich zkušeností, že jste TV ještě neopravil (rozumím, některé závady jsou na dlouhé večery, ale pro opraváře s dobrou znalostí to nepředstavuje zásadnější problém). Proměřovat zdroj je sice pěkné, ale víte, že na zdrojové desce jsou i pomocné zdroje, které se sice v závislosti něčeho pustí, ale nemusejí vykazovat dobrou a stabilní funkčnost (u spínaných zdrojů je to častá závada) – Sony je na tohle expert.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.