kam se obrátit v případě, že se mi častěji rozpadá signál Tv, beru signál z ostravy. Některé polské programy jedou bez problémů a naše jsou podle mě stále horší
Dobrý den, v každé TV přeladit (aktualizovat) kanály, zkontrolovat anténu (jestli s ní nepohnul vítr či není poškozená korozí), zkontrolovat ant. svod, kabely a všechny kontakty (konektory) - někde tam bude problém. Pokud máte ant. zesilovač, tak je možná "kaput" (nebo jeho napájení). Zdravím!
doplněno 25.05.18 21:20:
jirik50 - tak zkuste v té TV Sharp přeladit ty kanály (stává se, že se to nastavení časem "rozjede").
Máš společnou anténu, třeba v paneláku a nebo svoji na baráku?
jirik50*
mám svoji anténu, v baráku síť se 3 tv. Ta co je na první krabici je nejstarší Sharp Aquos a ta dělá binec, další je Philips, jede, třetí na konci nechytá vše, tam už to tlumí krabice. Možná to bude v TV, ale třeba Cinema mi jede dobře a ostatní se rozpadá
díky za radu, problém je, že další tv jedou, vše na jedno napájení. Našel jsem nějaký sharp servis, zkusím se tam poptat, jestli budou schopni tv zkontrolovat, jinak asi novou. škoda, sharpka mě nikdy nezklamala
Zkus nechat pouze jednu televizi připojenou v antenní zásuvce nejblíž k anténě a ostatní odpojit. Jak radí ostatní, nechat vyhledat znovu všechny dostupné programy. Neuvádíš, jestli máš antenní zesilovač, počítám, že ano. Pokud najdeš všechny programy a budou fungovat bez problémů, bude lepší natáhnout k jednotlivým televizím koaxiální kabel od zesilovače zvlášť.
jirik50*
tak jsem to pořešil. Kuwa že se mi pose..re napaječ antény za půl roku mě nenapadlo a že se mi podělají během měsíce 2 napaječe, to už vůbec ne. Ale díky za ochotu
jirik50 - ten ant. zesilovač nebo i jeho napájení Vám spolehlivě "odpálí" např. bouřka. Já už bych anténu se zesilovačem nechtěl a naštěstí je signál tak kvalitní, že ji ani nepotřebuji - stačí anténa bez zesilovače (na dvě TV).
No doufám že to nebude i můj případ - zmizel mi polský mux Polsatu a byla bouřka. Zesilovač na anténě nemá kontrolní ledku funkčnosti .. Držte mi palce ať je to jen vyklepané EFko.
totak - když jsem měl ještě anténu se zesilovačem, tak mně odešel po bouřce ten napájecí zdroj, ale indikační LEDka na něm svítila. Jednou to bylo napájení a jednou zesilovač v anténě - ale zrakem to nepoznáte. A prodavač v elektru také říkal, že životnost těchto komponentů je tak dva roky (i bez bouřky).
Míval jsem na zdi dvě síta 16 dB bez zesilovačů se zesilovačem 32 dB každé. Když jsem ty zesilovače vyhodil bylo to lepší . Ted tam mám polský talířek 3o cm v průměru a chodí super. Akorát že to dělají z plastu který na slunci degraduje a vítr to tak po 3-4 letech stejně ulomí takže s delší životnosti ani nepočítám
Jde o to, že pokud rozdělíte signal z jedné antény určené pro jednu televizi do tří televizí, tak každá ta televize dostane jen třetinu výkonu toho původního signálu. Zesilovače signálu se samozřejmě dělají. Zkuste hledat, bohužel teď se tomu nemůžu věnovat víc.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.