Nejste přihlášen/a.
jak (čím) upravit (zesílit) malý střídavý proud pro buzení segmentů LCDdisplaye a použít ho následně na zobrazení LEDdisplayem. Mám modul hodin od firmy Conrad a už dříve jsem zkusil zesílit signál jdoucí do segmentů displaye darlingtonovým tranzistorem s 30 000 násobným zesílením, ale zřejmě je to málo. Nesleduji už tolik elektroniku a tak už možná existuje dokonalejší způsob, jak to vyřešit. Díky předem za každé info
Nechci Vás nijak zrazovat od myšlenky, ale připomíná mi to přísloví "proč něco dělat jednoduše, když to jde složitě".
To zesílení určitě malé nebude, celé zapojení by mělo jen převést budící signál LCD na úroveň vhodnou pro LED. Čistě teoreticky by to snad bylo realizovatelné, naráží to ale na problém konstrukce zobrazovacích prvků, tedy jejich zapojení. LED sedmisegmentovky bývají zapojeny vždy buď se společnou katodou nebo se společnou anodou. LCD zobrazovače v hodinách mají (zřejmě vždy) z důvodu zmenšení počtu přívodů tuto "anodu" ("katodu") rozdělenou na víc částí a mají tak odlišné řídící signály (když pomineme jejich úrovně). Museli bychom tedy vyrobit vlastní displej ze samostatných svítivých diod zapojený jako původní LCD a navíc ještě opatřený převodníky úrovně.
Z výše uvedeného vyplývá, že technicky je jednodušší použít rovnou obvod pro řízení LED.
doplněno 24.10.09 00:19:Jo a to se vlastně LCD budí střídavým proudem a LED potřebují stejnosměrný.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.