Nejste přihlášen/a.
Ahoj, nemám s nimi absolutně žádnou zkušenost a tak si říkám v čem je jejich největší výhoda. Plánuji pořídit nové sluchátka a koukám, že tyto bezdrátové jsou teď dost prodávané a zřejmě tedy i oblíbené. Díky za každý postřeh
Inu zdaleka největší výhoda bezdrátových sluchátek je to, že nemají "drát"..a to je pro někoho kdo poskakuje po místnosti důležité...nemá si prostě co "utrhnout" a za co zachytit..
Vše ostatní jsou v podstatě nevýhody. Resp. z hlediska kvality hudby budou téměř vždy lépe hrát klasická sluchátka s "drátem" (ve stejné cenové kategorii)..
Dobrý den, pokud jsou více prodávané, tak to je možná z toho důvodu, že si uživatel drátových sluchátek myslí, že bude mít něco lepšího, resp. že si polepší (tak jsem to měl já). Je fakt, že máte volnost a žádný drát člověka neomezuje, ale zase jsou těžší o baterky a může docházet i ke krátkým výpadkům zvuku, což hudebního požitkáře nepotěší. A když dojdou baterky, tak potom čekáte, než se zase dobijí. Takže, doma je mám, ale používám raději drátová a lehká. Zdravím!
Ahoj, mrkni se na tyhle czc.cz/... mám je a určitě doporučuji. Zvuk skvělý a když dojde baterka můžou se normálně připojit přes kabel. Nebo za 1400 kč je normální verze bez bluetooth. V této cenové kategorii jsou tyhle sluchátka nejlepší
Je to hlavně o pohodlí. Pokud chcete například na běh nebo do posilovny, tak je to lepší. Samozřejmě občas může docházet k rušení signálu, ale moc jsme se s tím nesetkal. Nevím jaký typ chcete, ale pokud koupíte náhlavní, tak ty se většinou dají připojit i přes kabel v případě nouze a baterie má slušnou výdrž.
Kdo poslouichá hudbu jen v kvalitě MP3,pak rozdíl nezaznamená.Ale přímý signál po kabelu přenáší signál ve frekvenčním rozsahu od přibližně 20 - 50 Hz podle kvality sluchátek,až do 16 - 18 kHz.U bezdrátového přenosu se na tyto údaje se těžko dosáhne.
JABRAKA
Proč by se na tyto hodnoty nedalo dostat? I ten nejobyčejnější přenos zvuku přes bluetooth A2DP má vzorkovací frekvenci minimálně 44 kHz a nevidím žádný důvod, proč by neměl přenést zvuky od 20 Hz až po 20 kHz.
Vsadím se že u přenosu aptX byste rozdíl mezi drátem a bezdrátem ani nepoznal
@hosman ano náhlavní to jsem zapomněl napsat.
Já zas nejsem úplně audiofil a rozhodně do nich nechci dát ani 5 tisíc
Pokud ti někdo hned po době dá dratová a bezdrátová tak rozdíl asi poznáš, ale jinak bezdrátová sluchátka už jsou na slušné úrovni. Dneska už ani není problém, že bluetooth žere hodně baterky v mobilu jako tomu bylo dřív. Pokud hodně cestuješ, tak se bezdrát podle mě vyplatí.
Výhody: nezamotají se, můžeš s nima chodit i pár kroků od zdroje hudby, nepřekáží ti drát, který se ti motá kolem těla.
Nevýhody: pořád musíš hlídat, jak jsou nabité, pořád máš v nejbližší blízkosti těla nějaké mikrovlnné záření v minimálním výkonu. Občas může spojení něco rušit, hlavně mikrovlnky. A co vadí mě - u mobilních telefonů fungují drátová sluchátka jako anténa - to zde nejde.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.