Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zesilovac od sestavy k pc

Od: mikemi odpovědí: 2 změna:
Dobry vecer vsichni elektrikari, je tu z vas nekdo ochoten mi zkusit poradit? Mam tu zesilovac z repro soustavy k pc a ma to subwoofer zvlast a vyskovy pripojne jackem 3.5mm (puvodne). Pri zapojeni jackem do zdirky vyskace prskaj nepravidelne a lehce potichu zvuk ale malo. Nevite v cem je chyba? Zkousel jsem zapojit jinam a jedou normalne ty vyskace, i zapojeni primo do desky misto do zdirky, a porad stejne. V cem muze byt krpa.Diky za rady
Zesilovac od sestavy k pc

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

olin*
hodnocení

0x
Výškové reproduktory jsou tedy v pořádku, ale část zesilovače pro "výšky" je rozbitá. Většinou odejdou stářím elektrolytické kondenzátory (např. ty černé válečky se stříbrnou čepičkou, co jsou na výšku vedle chladiče). Můžeš proletovat pájkou i z druhé strany cínové spoje (pokud si na to troufáš). Občas je špatný spoj.

jabraka*
hodnocení

0x

Jako každý aktivní reproduktor je nastaven tak,že poslechový rozsah je rozdělen elektronicky na tři pásma.Zhruba 20Hz až 500Hz pro SWF a zbytek od 500 Hz do 5 kHz pro střední kmitočty a vysoké kmitočty v pásmu 5kHz - 18 kHz.Vše je zajištěno elektronickou vyhýbkou zesilovače.Takže vše záleží na konstrukci .Když jsem stavěl aktivní reprosoustavu,použil jsem tři samostatné výkonové zesilovače,které byly elektronicky postaveny jako kmitočtové propusti pro stanovené kmitočty.Pokud se použije jen jeden zesilovač,pak na výstupu bude zabudovaná kmitočtová vyhýbka pasivní pro oba reproduktory.(samozřejmě pro oba kanály sterea.)Basy do 500Hz mají v subwooferu asi svůj zesilovač mono.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]